Balans tussen LRC Leerdam en Almkerk in evenwicht

Nieuws 4 keer gelezen

LEERDAM - LRC Leerdam bewees zaterdag in en tegen Benschop dat de grote vorm eraan komt. De ploeg borduurde verder op de uitstekende tweede helft een week eerder tegen Roda’46 en gaf Benschop geen schijn van kans.

Trainer Marcel van Steenis: “Ik heb genoten van ons spel in het eerste uur. Wij creëerden heel veel ruimte aan de zijkanten en konden via de backs veel gevaar stichten.”

Niet voor niets kwam de openingsgoal van rechterverdediger Danny van Steijn, de reserveaanvoerder van de Leerdammers. Luijten ‘versierde’ opnieuw een overigens verdiende strafschop, waardoor Arie van Houwelingen het duel al vroeg op slot gooide. LRC Leerdam scoorde nog driemaal en kon zich gaan richten op de volgende klus, tegen Almkerk.

Topper
Op papier een topper omdat beide ploegen op zes punten staan. Toch is de uitgangspositie voor beide clubs totaal verschillend. Almkerk had een droomstart, maar verloor zaterdag vrij kansloos van Eemdijk, dat wil gaan meedoen. Almkerk-trainer Frans van Wijk stelde zaterdag dat hij maar één doel heeft en dat is Almkerk uit degradatieproblemen te houden. LRC zal waarschijnlijk een maatje te groot zal zijn.

Details
Van Steenis, die met LRC opnieuw voor de topposities gaat, ziet deze week Mo Houdoe en Mark Vosselman aansluiten bij de groep. “Het voetbal na het echec bij VVZ’49 verbetert, nu gaan wij werken aan de details. Vooral in ons voorste blok valt nog heel wat te halen, daar gaan wij aandacht aan besteden. Wij hebben de basis goed staan. Iedereen die er nu aan komt zal moeten knokken om zich in het team te spelen.”

Het publiek mag zaterdag een uiterst gretig LRC Leerdam verwachten dat Almkerk vanaf minuut één zal willen vastzetten. Van Steenis houdt een slag om de arm. “Almkerk is voor LRC altijd een lastige tegenstander. In de laatste vier wedstrijden is de balans gelijk, dus zullen wij vol gas moeten geven.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33