Giordano van der Pol zit lekker in zijn vel

Nieuws 1 keer gelezen

LEERDAM - Doelman Giordano van der Pol is bezig aan zijn tweede seizoen bij LRC Leerdam en gaat in de richting van zijn veertigste officiële wedstrijd voor de Leerdammers. De sluitpost uit Utrecht zit lekker in zijn vel op Bruinsdeel. Vier keer in de week rijdt hij met zijn broer Jarreynell en zwager Samet Sukus naar Leerdam. “Het is gezellig, echt een familieauto. Wij hebben het dan ook goed naar ons zin.”

Van der Pol kreeg zaterdag in Benschop wel heel erg weinig te doen. “Volgens mij heb ik maar één keer handelend op moeten treden. Maar het weer was mooi, het zonnetje scheen. Ik heb het van afstand een beetje bekeken. Het is voor een keeper altijd goed om de nul te kunnen houden, dat geeft vertrouwen.”

Van der Pol sluit aan bij zijn verdedigers, die hoog op spelen. “Ik moet het gat daarachter opvullen en ballen die doorschieten oppikken.” Van der Pol heeft een geweldige trap, zowel vanuit zijn handen als vanaf de grond. Bij hem begint vaak de volgende aanval van LRC.

Het wordt zaterdag weer lastig tegen Almkerk, verwacht Van der Pol. “Almkerk heeft een ploeg die lekker voor de pot gaat hangen en zal gokken op een countertje. Voor ons een moeilijk te bespelen team. We zullen echt geduld moeten hebben.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden