Kan Roda Boys derde winst realiseren?

Nieuws 6 keer gelezen

BOMMELERWAARD – Het gaat al twee wedstrijden crescendo met Roda Boys/Bommelerwaard in de eerste klasse A. Samen met Almkerk hebben de Aalstenaren tot nu toe het volle pond behaald (zes uit twee). Zaterdag trekken de mannen van trainer Tuns naar Langbroek en gaan daar proberen ook SVL aan de zegekar te binden. Dat zal niet vanzelfsprekend zijn. SVL gaf afgelopen zaterdag FC Lienden een flink pak slaag (9-1) en daarmee revancheerde het zich voor de nederlaag op de eerste competitiedag tegen Almkerk. Roda Boys is dus gewaarschuwd.

Veel aandacht zal in 2F uit gaan naar Nivo Sparta-GVV’63. Beide teams stonden in seizoen 2003/2004 toen als derdeklassers voor het laatst in competitieverband tegenover elkaar. Nivo Sparta haalde destijds de titel en zocht het vervolgens een aantal jaren hogerop. Nu mogen de twee buren het weer tegen elkaar opnemen.

Beide clubs doen het tot nu toe nog niet goed. Allebei nog met lege handen. Nivo heeft het thuisvoordeel en trainer Theo van Geffen heeft deze week een streng woordje met zijn mannen gesproken naar aanleiding van de ‘dramatische’ wedstrijd tegen Geinoord (5-0 verlies). Wellicht dat zijn gesprek tot een overwinningsdaad gaat leiden. GVV’63 heeft natuurlijk in trainer Frans Grondman een slimme vent die als Zaltbommelnaar de tegenstander goed zal kennen. Ook dit heeft weer zijn voordelen.

Peilen
In 3D begon Zuilichem goed door op de eerste speeldag SSC’55 te verslaan. Maar vorige week werden de Meidijkbewoners weer met beide voeten op de grond gezet thuis tegen The Gunners (0-3 verlies). Zaterdag wacht Sparta’30 dat afgelopen zaterdag Good Luck versloeg. In Andel kan Zuilichem een beetje peilen hoe het er nu echt voor staat.

In 4D krijgt Well koploper Focus’07 op visite. Brakel heeft een uitbeurt bij Vianen dat ook één punt heeft. Kerkwijk speelt uit tegen MVV’58. Beide teams hebben vier uit twee.

Lastige klus
In 3C (zondag) gaat DSC een aanval doen op de ongeslagen positie van het op bezoek komende Real Lunet. Een lastige klus lijkt het voor de pupillen van John Laponder.

Jan van Arckel (4F) moet kunnen winnen van SC Elshout. Rhelico-Alem is in 4F een duel tussen twee clubs met nog nul punten.

In 5D kan HRC’14 gedeeltelijk op kop blijven door RKKSV te verslaan. Hetzelfde geldt voor RKVSC dat de meerdere moet kunnen zijn van FC Drunen. En ook Hedel moet medekoploper kunnen blijven via winst op Ophemert. Moeilijk wordt het opnieuw voor Heerewaarden dat MEC’07 ontvangt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden