Robert Kuipers wil weer winnen met De Zwerver

Nieuws 11 keer gelezen

KINDERDIJK - Robert Kuipers is terug na een beenbreuk. Een comeback met De Zwerver op tweedeklasseniveau.

De Kinderdijkers immers degradeerden via de nacompetitie. Kuipers zag noodgedwongen vanaf de kant toe dat het mis ging. “Dat was behoorlijk frustrerend”, zegt de 27-jarige rechtsback, die in februari  zijn kuitbeen brak in de wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland en vervolgens  vijf maanden nodig had om te revalideren. Dat herstelproces is inmiddels voltooid.

Snel gegaan
“Als je terugkijkt is het allemaal snel gegaan”, stelt Kuipers. “Temeer omdat er niet alleen sprake was van een kuitbeenfractuur, maar ook van verrekte kniebanden en ingescheurde enkelbanden. Maar goed, dat was toen. Nu voel ik me weer fit. Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen."

"Natuurlijk is het beroerd dat De Zwerver geen eersteklasser meer is, aan de andere kant zie ik het ook als een verademing dat we nu waarschijnlijk meer aan voetballen toe komen en wat meer wedstrijden gaan winnen. Een elftal heeft daar behoefte aan. Met een driepunter op zak is de sfeer net even wat gezelliger. Want daar gaat het toch ook om als je amateurvoetballer bent: om het plezier dat je samen aan je sport beleeft.”

Zwerver-man
Robert Kuipers, die overdag werkt in een drukkerij, maar eigenlijk gespecialiseerd is in vastgoed en makelaardij, disciplines waarvoor hij een HBO-diploma op zak heeft, geldt als een echte ‘De Zwerver-man’. “Ik voetbal hier van jongs af aan”, zegt de in Alblasserdam wonende vleugelverdediger.

“Hier liggen mijn wortels, dit is mijn club. Zo’n bijzondere band met De Zwerver hebben meer jongens binnen de selectie. dat verklaart ook het geringe verloop, zelfs na een degradatie. We gaan met elkaar proberen om er een mooi seizoen van te maken. De schouders eronder, dus.“

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden