Meteen mooie streekontmoetingen in Alblasserwaard

Algemeen 108 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Reikhalzend wordt er ook in de Alblasserwaard uitgekeken naar de competitiestart. Er staan meteen mooie streekontmoetingen op het programma met onder meer De Zwerver-sv Meerkerk en VVAC-Peursum.

Voor SteDoCo zal het aftasten worden hoe de verhoudingen in de hoofdklasse A liggen. Het keurkorps van Virgil Breetveld opent uit tegen Volendam rkav. De Hoornaarse voorbereiding was niet denderend, dus we zijn benieuwd hoe SteDoCo uit de opening komt.

De eersteklassers Alblasserdam en Sliedrecht spelen thuis tegen respectievelijk Dinteloord en Brielle. Nieuw-Lekkerland treft in Zwijndrecht in Pelikaan een oude bekende.

Versterkt
Het naar de 2e klasse gedegradeerde Drechtstreek neemt het in 2D op tegen het gepromoveerde SC Amstelwijck, dat zich flink heeft versterkt. De Papendrechters konden in de voorbereiding niet overtuigen en zullen er dus niet gerust op zijn. Papendrecht ontvangt in dezelfde klasse Lombardijen.

In de meer regionaal getinte 2e klasse F reist Hardinxveld naar Nivo Sparta, dat na twee opeenvolgende degradaties ongetwijfeld een rol van betekenis zal willen spelen. GJS heeft de pittige uitbeurt tegen Tricht op het programma staan. Mooi affiche is Leerdam Sport'55 tegen Unitas, de degradant tegen de promovendus. Leerdam Sport trapt af als favoriet. Het gedegradeerde De Zwerver ontvangt sv Meerkerk. Zeker geen a-b-c'tje voor de Kinderdijkers, hoewel Meerkerk de feestweek in de benen heeft.

Derby van de dag
Ameide gaat in 3C naar Everdingen, waar SC Everstein een pittige tegenstander zal blijken te zijn. Derby van de dag is VVAC-Peursum, een wedstrijd die alle kanten op kan. Het in de beker niet één keer scorende SVW ontvangt Schoonhoven, een onbekende maar zeker niet te onderschatten tegenstander. Arkel-Altena is een treffen tussen promovendus en degradant, terwijl Groot-Ammers zal weten dat het bij promovendus Asperen op z'n tellen moeten passen.

De Alblas is in 3D terechtgekomen en trapt af bij NSVV.

Topper
In 4C is MVV'58-Schelluinen op papier meteen een topper. HSSC'61 speelt op verplaatsing tegen het vorig seizoen zo verrassende Well van Hans van Gameren en Lekvogels treft Raptim, dat na het samenvoegen van de zaterdag- en de zondagafdeling de ambitie heeft om bovenin mee te draaien.

Streefkerk en SV Noordeloos starten in 4D met een thuisbeurt. Dilettant komt naar Streveland, Moerkapelle naar het sportpark aan de Nieuwendijk.

Unitas zondag
Unitas zondag begint met een uitbeurt bij VOAB.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 6 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33