Bekeroverzicht Alblasserwaard 2/9

Nieuws 10 keer gelezen

Schelluinen - Kozakken Boys 2: 2-7
Scores: 1-1 Damien de Jong; 2-5 Stefan Walhain
Kozakken Boys 2 was twee maatjes te groot voor Schelluinen. Vooral tegen de snelheid van de Werkendammers was niet op te verdedigen. Hoogtepuntje voor de thuisploeg was wel het schitterende doeltreffende stiftje van Stefan Walhain vanaf twintig meter. Schelluinen speelt op 9 september voor de beker nog de inhaalwedstrijd tegen Wadenoijen. Kozakken Boys 2 bekert verder.

Unitas zo - sv Meerkerk 5-2
Scores: 0-1 Floren Streefkerk; 2-2 Patrick Vuurens
Sv Meerkerk speelde een gelijkopgaand duel tegen de zondagploeg van Unitas. Na zeventig minuten was de pijp echter leeg en in de slotfase sleepten de gastheren de -nog ruim oplopende- overwinning binnen. Meerkerk is voor dit jaar klaar in de beker.

Lekkerland verliest bij Roda Boys
Nieuw-Lekkerland keerde bij Roda Boys Bommelerward vandaan met een 3-2 nederlaag. “Best was ons spel zeker niet”, vond trainer Ronald Hulsbosch, die Willem-Paul van der Heijden (2-1) en Aron de Keizer (3-2) de Lekkerlandse goals zag maken.

Drechtstreek uitgeschakeld
Drechtstreek is uitgebekerd na de 2-2 deling met derdeklasser Woudrichem. De thuisploeg schoot als een raket uit de startblokken en kwam via Nijst op 1-0. Chris Koremans deed in de 28e minuut iets terug. Vlak voor rust kwam Drechtstreek zelfs op voorsprong door Martijn de Jong. Een kwartier voor tijd bepaalde Kant de eindstand op 2-2.

Papendrecht imponeert tegen GJS
Papendrecht zette tegen GJS een puike teamprestatie neer. De ploeg van Joop Warner won met 5-2 na een 2-1 ruststand. De doelpunten werden geproduceerd door Jeffrey Beek (2x), Xavier Leenheer, Stefan Bravenboer en Koen Lighaam. De roodwarten mogen zich opmaken voor de volgende bekerronde.

De Alblas nog niet in competitievorm
Achterin veel weggeven en voorin de kansen niet benutten; dat is het verhaal van De Alblas in deze voorbereiding. Ook tegen Dubbeldam-zondag ging het defensief mis, getuige de 3-0 tussenstand. Alex Barnhoorn en Danny Heijstek maakten de uitslag wat draaglijker: 3-2 verlies.

SCZ - Lekvogels 1-6
Scores: 2x Bart van Zessen; Thijs van Zessen; Cheng; Bobby Schouten; Herman Bikker
Lekvogels won ruim bij SCZ, maar kon er niet van genieten. Daarvoor was er te weinig tegenstand. "En dan baal ik nog extra van de late tegengoal", liet trainer Dirk Elbertse nogmaals doorschemeren dat hij niet echt tevreden kon zijn. Met deze zege zegt Lekvogels gedag tegen de bekercompetitie.