Bekeroverzicht Bommelerwaard

Nieuws 166 keer gelezen

Brakel geen partij voor OJC Rosmalen
Brakel-OJC Rosmalen 2 7-0
Brakel kwam er zaterdag niet aan te pas tegen het tweede van topklasser OJC Rosmalen. De vierdeklasser ging met 7-0 onderuit en keek al na drie minuten tegen een ontmoedigende achterstand aan. De equipe van Edwin van de Braak knokte met succes om een nederlaag in de dubbele cijfers te voorkomen. OJC bekert door, Brakel kan zich gaan richten op de competitie.

Roda Boys uitgeschakeld in bekertoernooi
Roosendaal-Roda Boys 4-1 (2-1)
2-1 Pascal Ippel
Roda Boys stond na een kwartier met 2-0 achter, maar leek na de aansluitingstreffer van Ippel bezig aan een inhaalrace. Ippel verprutste na rust de kans op 2-2, waarna de thuisploeg balverlies van Frans van den Steenhoven afstrafte. Na de 3-1 knakte Roda Boys in mentaal en voetbaltechnisch opzicht en was het aan keeper Jeffrey van der Loo te danken dat de schade beperkt bleef tot 4-1.

Kerkwijk wint maar ligt er waarschijnlijk uit
Rust Roest-Kerkwijk 0-4 (0-0)
Richard Kraaij (pen); 0-2 Nick van Eck; 0-3 Laurens Kruishaar; 0-4 eigen doelpunt
Kerkwijk legde het matige Rust Roest pas in de tweede helft over de knie. De ploeg van trainer Carlo van Zanten pakte zo zijn eerste zege in het bekertoernooi, na de nederlaag tegen Den Dungen. Van Zanten was niet bijster enthousiast over de al met al ruime zege. “Iedereen wint van Rust Roest.” Kerkwijk lijkt uitgeschakeld omdat Den Dungen zich zondag bij winst tegen Heerewaarden tot poulewinnaar kroont.

Klinkende zege DSC na achterstand
DSC-SC Everstein 6-3 (2-3)
1-1 Jack Kollenburg; 2-1 Martijn Veldhuis; 3-3 Bas Vos; 4-3 Ismail Koc; 5-3 Bas Vos; 6-3 Arthur Piasecki
DSC wisselde een fletse eerste helft af met een sprankelend tweede bedrijf waarin een 2-3 achterstand tegen derdeklasser zaterdag SC Everstein ruimschoots werd goedgemaakt. Smaakmakers bij de Kerkdrielse ploeg waren met twee treffers Bas Vos en de Poolse aanwinst Arthur Piasecki die van rechtsback verhuisde naar de positie rechts voorin, en zijn eerste treffer maakte. Voor het bereiken van de volgende ronde is DSC afhankelijk van Nivo Sparta.

Defensie Alem zorgenkindje
Alem-HSSC’61 3-4 (1-2)
1-2 Davy Baars; 2-3 Davy Baars; 3-4 Niek van Lent
Vierdeklasser zondag Alem ging kopje onder in het bekertoernooi na een nieuwe nederlaag tegen HSSC’61. Alem gaf de tegenstander meer partij dan vorige week tegen Noordeloos (7-1). Trainer Patrick Theuwis maakt zich zorgen om zijn defensie die in twee bekerduels elfmaal de gang naar het net maakte. De oefenmeester hoopt dat verdedigers Jeffrey Kollenburg en Chris van Eldik op tijd aansluiten voor het eerste competitietreffen tegen Jan van Arckel.

Verrassende winst RKVSC tegen Noordeloos
RKVSC-Noordeloos 2-0 (1-0)
1-0 Leo Verhoeven; 2-0 Thijs Goesten
Vijfdeklasser zondag RKVSC heeft zijn eerste officiële zege van het seizoen te pakken. De ploeg liet in het bekertoernooi Noordeloos zijn hielen zien: 2-0. De doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld. RKVSC haalt midweeks het vorige week afgelaste bekerduel tegen buurman Alem in. De Velddrielenaren zijn nog niet uitgeschakeld voor het bereiken van de volgende ronde.

Heerewaarden kansloos bij Den Dungen
Den Dungen-Heerewaarden 8-1 (4-1)
2-1 eigen doelpunt Den Dungen
Een week na de 1-3 nederlaag tegen Rust Roest had vijfdeklasser Heerewaarden opnieuw niets in de melk te brokkelen tegen Den Dungen. De Brabanders walsten zondagmiddag met 8-1 over de arme ploeg van trainer Ad Schippers heen. Schippers verwacht opnieuw een zwaar seizoen in de vijfde klasse waarin de inpassing van jonge spelers als Bas Lamers en Benito van Beek voorrang krijgt.

Waterballet in Zuilichem na 19 minuten gestaakt
Zuilichem-Nivo Sparta 1-0 (gestaakt na 19 minuten)
1-0 Arno van Brakel
De bekerderby tussen Zuilichem en Nivo Sparta is zaterdag na bijna twintig minuten gestaakt nadat een wolkbreuk het veld langs de Meidijk blank legde. Zuilichem leidde toen verrassend met 1-0 door een doelpunt van Arno van Brakel. Nivo Sparta heeft minimaal een punt nodig om de volgende ronde in het bekertoernooi te halen. Bij verlies zijn DSC en mogelijk ook Zuilichem nog kanshebber.

Well met één been in volgende bekerronde
Well-Jan van Arckel 4-2 (1-0)
1-0 Barend Blom; 2-1 Dennis Bracht; 3-2 Christiaan Blom; 4-2 Guus-Jan Wintjes
Well heeft deze week tegen LSV aan een punt genoeg om de volgende bekerronde te bereiken. De vierdeklasser van Hans van Gameren zette zaterdag streekgenoot Jan van Arckel, uitkomend in de derde klasse zondag, met 4-2 opzij. Vorige week werd er al gewonnen bij HRC’14. De beslissende treffers van Christiaan Blom en Guus-Jan Wintjes vielen in het laatste kwartier. De scheidsrechter stuurde Ad Klijn en Ricardo Laus van het spijkerharde Jan van Arckel met een rode kaart van het veld. Well-speler Max de Koning zag tweemaal geel.

Historische eerste zege voor HRC’14
LSV-HRC’14 1-3 (1-2)
1-1 Patrick Jansen; 1-2 Peter Maasdam; 1-3 Berry van Maaren
De nieuwe fusieclub HRC’14 heeft zondag geschiedenis geschreven door uit bij LSV voor het eerst een officiële wedstrijd te winnen. In Lennisheuvel wonnen de mannen van trainer Marcel Helderton met 1-3, ook al stond het na twee minuten 1-0 voor de thuisploeg. De vijfdeklasser uit Hurwenen/Rossum heeft nog een theoretische kans om zich te kwalificeren voor de volgende bekerronde, maar is afhankelijk van Well dat nog geen punten verloor. HRC’14 moet het resterende duel tegen Jan van Arckel in elk geval winnen.