Bekeroverzicht Krimpener- en Lopikerwaard

Nieuws 181 keer gelezen

Spirit, Lekkerkerk en Schoonhoven zijn poulewinnaars geworden in de bekercompetitie. Mogelijk voegt DCV zich daar bij als TOGB zondag niet verder komt dan 3-0 tegen Delft.

Spijkenisse-Benschop 4-0
Benschop beet voor rust goed van zich af in en tegen hoofdklasser Spijkenisse. Vlak voor rust viel de openingsgoal. Na de 2-0 in de tweede helft gaf Benschop zich gewonnen, maar liet zich niet overlopen.

FC Perkouw-Bergambacht 2-1
Roy Stekelenburg 1-0, Ruben de Vries 2-0, Jelle Hordijk 2-1
Alleen in de begin- en eindfase kon Bergambacht gevaarlijk worden. Verder was de gastheer uit Berkenwoude, die verzuimde de score op te voeren, oppermachtig.

Lopik-VCS 8-1
In de afscheidswedstrijd van verdediger Edwin Hoogendoorn scoorden Joris Moen voor rust en Davey Boon na de theepauze een onvervalste hattrick. Jordy van de Berg en Tony Haars maakten de ‘acht’ vol. Pas na de 4-0 ruststand konden de gasten uit Utrecht iets terug doen.

DCV-Soccer Boys 2-1
Nick Cornelisse 1-0, 1-1, Jeffrey Schoevers 2-1.
DCV had moeite om Soccer Boys te verslaan. In de 60ste minuut kopte Nick Cornelisse de bal na een corner van Arthur Admiraal in het Bleiswijkse doel. Soccer Boys kwam in de 88ste minuut langszij, maar Jeffrey Schoevers (ex-Zwervers) schonk de Krimpenaren in blessuretijd de winst.

SPV '81-Schoonhoven 1-2
Rogier Peltenburg 0-1, 1-1, Rogier Peltenburg 1-2.
Schoonhoven had met dubbele cijfers kunnen winnen als de blauw-witten de kansen hadden verzilverd. Nu moest de formatie van trainer Wim Eilander nog hard werken om een 1-2 zege te behalen.

Lekkerkerk-Excelsior 2-1
0-1, Wessel de Bruin 1-1, Roy den Besten 2-1.
Lekkerkerk werd door deze krappe zege poulewinnaar. De mannen van trainer Fred van Zon wisten knap een snelle achterstand weg te werken.

SVS-Dilettant 5-1
Maikel Meijerink 0-1, 1-1, 2-1, 3-1, 4-1, 5-1.
Dilettant opende in Capelle aan den IJssel weliswaar de score, maar moest daarna toezien hoe SVS nog voor de pauze de kwetsbare drie mansverdediging sloopte. In de tweede helft werd de score uitgebreid tot 5-1.

Spirit houdt vijf basisspelers aan de kant
In een gelijkopgaand duel was tweedeklasser Spirit iets gelukkiger in de afwerking dan Be Fair. Het doelpunt in de 79ste minuut van Pieterjan Geneugelijk betekende tegelijkertijd poulewinst in de bekercompetitie: 1-0.

Vijf basisspelers ontbraken, omdat zij volledig of ten dele werden gespaard voor de seizoensopening tegen DCV. Spirit kijkt reikhalzend uit naar de derby met de Krimpenaren op zaterdag 6 september. Trainer Cees van der Poel hield de geblesseerde spelers Marc van der Zee en Bob van der Veen aan de kant en liet Mark van Dam en Kevin van Vliet pas in de tweede helft invallen. Ook Julian van Lith, die z'n diploma voor snowboardleraar wil bemachtigen, ontbrak. Ryan Terlouw haakte met rugklachten af.

Daardoor kregen Pieterjan Geneugelijk, Jiri Kok en Mark Geneugelijk de kans om zich te bewijzen. Zij speelden niet onverdienstelijk en vormen een welkome aanvulling van de geel-witte selectie. ,,In een heel seizoen gebruik je ongeveer 18 spelers. Daarom krijgt iedereen zoveel mogelijk speeltijd”, aldus trainer Van der Poel. Door de vele absenties was Julian Rook op papier de enige aanvaller. Hij was wederom gevaarlijk, maar kwam niet tot scoren.

Spirit en Be Fair gaven elkaar negentig minuten lang vrijwel geen duimbreed toe. Spirit maakte de meeste aanspraak op de openingstreffer, maar de thuisclub zag Ryan Terlouw en Pieterjan Geneugelijk in kansrijke positie missen.

Ook in de tweede helft waren de acties voor de doelen schaars. Beide teams zochten te geduldig naar gaten bij de tegenstander, waardoor menige aanvalsopzet in een vroeg stadium haperde. Daar kwam pas in de 79ste minuut verandering in. Na een vrije trap van Spirit-verdediger René Groen verzuimde de defensie van Be Fair de bal weg te werken. Na een scrimmage was Geneugelijk attent genoeg om Verboom te passeren: 1-0.

Stolwijk-ONA 1-3
Wesley Stoppelenburg 1-0, 1-1, 1-2, 1-3.
Stolwijk speelde een degelijke eerste helft en kwam verdiend op voorsprong. Vlak voor rust viel de gelijkmaker. Na rust was ONA de betere ploeg. De Goudse treffers vielen vlak voor tijd.

Cabauw-RVC’33 1-4
0-1, 0-2, Matthijs Vermond 1-2, 1-3, 1-4
Cabauw gaf het Reeuwijkse RVC’33 goed partij. Door fouten achterin kwamen de gasten gemakkelijk aan hun doelpunten. Veel doelrijpe kansen kreeg de thuisclub niet.

Haastrecht-Groeneweg 1-5
0-1, 0-2, 0-3, 0-4, Tim Mijderwijk 1-4, 1-5.
Zondagderdeklasser Haastrecht kon in de bekerstrijd ook niet winnen van de derde tegenstander uit de tweede klasse. Eerst waren Spirit (Ouderkerk) en Be Fair (Waddinxveen) een maatje te groot. Dit keer won het Zevenhuizense Groeneweg met ruime cijfers. ,,Het waren leerzame potjes,” merkte Haastrecht-trainer Marco Versloot op.

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 6 uur geleden
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31