Rob Fluijt treft gretig Peursum

Nieuws 7 keer gelezen

GIESSENBURG – Peursum heeft met Rob Fluijt een hoofdtrainer in huis gehaald die zijn sporen in de voetballerij op trainingsgebied ruim heeft verdiend. Hij is sinds jaar en dag docent bij de KNVB en traint al 25 jaar jeugdelftallen. In Giessenburg heeft Fluijt voor het eerst een standaardelftal onder zijn hoede.

Jarenlang bracht Rob Fluijt bij clubs als Dubbeldam, ASWH en Alblasserdam de jeugdspelers de beginselen van het voetballen op het hele veld bij. Al eerder wilde hij de overstap maken naar een standaardelftal, maar kreeg dan te horen dat hij geen ervaring had. “Het aparte was dan wel dat er soms vervolgens een cursist die ik heb opgeleid direct werd aangesteld”, vertelt Fluijt.

Bij Peursum was het wel raak en dat is niet geheel onverwacht. “Vijf jaar geleden ben ik er al een half jaar naar volle tevredenheid werkzaam geweest als trainer van het tweede elftal. We hadden echter beiden andere plannen, waardoor we uit elkaar zijn gegaan. Omdat het destijds prima klikte, waren we er nu snel uit.”

Nieuwe voorhoede
Het afgelopen jaar presteerde Peursum onder leiding van Peter van Opijnen uitstekend in de derde klasse en hoewel pas laat handhaving werd veilig gesteld, eindigde de ploeg op een knappe zevende plaats.

“Het mooiste zou zijn als we ook dit seizoen vanaf het begin in de middenmoot terecht kunnen komen. We hebben echter wel te maken met een volledig nieuwe voorhoede, dus het is afwachten wat dat gaat brengen. Maar we hebben wel een hele gretige groep die bereid is om er veel energie in te steken.”

Marco van Vlijmen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden