Boverhof: ‘Moeilijk inschatten waar we staan’

Nieuws 1 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP – HSSC ’61 krijgt met Marten Boverhof een zeer jonge trainer voor de groep. De ex-jeugdinternational, die zijn voetbalcarrière gestaakt zag nog voor die begon wegens een knieblessure, is pas 28. Ervaring in de voetballerij en in de omgang met mensen heeft hij echter ruimschoots.

“Ach, ik vind leeftijd slechts een getal”, zegt Boverhof, gevraagd naar of het niet vreemd is om ook oudere spelers dan hijzelf te moeten aansturen. “Het is maar net hoe je je opstelt en het gaat erom wat je zegt. Tot nu toe merk ik geen problemen. Ik neem een pak ervaring mee door mijn periode in de jeugd bij PSV en in mijn werkzaamheden als fysio-sporttherapeut zie ik genoeg overeenkomsten in het aansturen van mensen.”

De voorbereiding van HSSC ’61 is nu enkele weken in gang en het bevalt Boverhof zeer goed. “Ik verbaas me over de faciliteiten hier. Alles is prima geregeld. Ook over de spelersgroep ben ik zeer tevreden, er is een mooie basis. Al hebben we ook hier, net als elders, last van vakanties. Het liefst ga je in je eerste jaar als hoofdtrainer direct met een vaste groep aan de slag, maar dat is niet gelukt.”

Realistisch
Door de afwezigheid van een aantal spelers zijn er wel kansen voor acht A-junioren om zich te profileren. “In de komende jaren zullen er zeker talentvolle spelers doorstromen. Voor de start van de competitie besluiten we wie er nu al een plekje in de selectie krijgen. Doelen zijn dit jaar lastig in te schatten. Pas na vijf wedstrijden weten we denk ik waar we staan en wat realistisch is.” 

Marco van Vlijmen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 4 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 4 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 11 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 12 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44