Hidde van Wageningen wil minimaal top-4 met ASH

Nieuws 39 keer gelezen

HELLOUW – Na de degradatie van vorig seizoen speelt ASH na drie seizoenen weer in de vierde klasse. Middenvelder Hidde van Wageningen denkt echter niet dat zijn ploeg zomaar gaat promoveren.

Het afgelopen seizoen was lang voor ASH. Na de 26 competitiewedstrijden moest de ploeg uit Hellouw ook nog drie keer aan de bak om in de nacompetitie degradatie te voorkomen. In de dubbel tegen Streefkerk trok de ploeg op zijn tandvlees aan het langste eind, maar Arkel bleek een maatje te groot.

Lot
“Dat we het niet hebben gered, was erg zuur”, zegt Van Wageningen. “We kwamen eigenlijk pas aan het eind van het seizoen op die plek terecht en moesten dus nacompetitie spelen. We kregen te maken met schorsingen en blessures en die konden we niet opvangen. Dat is het lot van een kleine dorpsclub als ASH.”

Voorzichtig
Waar degradanten een niveau lager vaak automatisch tot de titelfavorieten gerekend worden, blijft Van Wageningen voorzichtig. “In mijn eerste seizoen hier in Hellouw degradeerden we ook. Toen dachten we direct weer te promoveren, maar dat lukte niet. Je kunt kwalitatief best beter zijn dan je tegenstanders, maar dat betekent niet dat je zomaar wedstrijden wint.”

Toch gaat ASH niet zonder ambities de vierde klasse in. “We zijn het aan onze stand verplicht om minimaal in de top-4 te eindigen. Dan is de kans groot dat je de nacompetitie haalt.”

Perfect
In Hellouw begint trainer Gerrit Molenaar aan alweer zijn vijfde seizoen. Tot tevredenheid van Van Wageningen. “Toen ik op mijn vijftiende bij Herovina in het eerste kwam, was hij daar trainer en dat beviel al goed. Zeker voor jonge spelers is hij een uitstekende trainer. Hij pas ook perfect bij ASH. Hij traint ook nog de B-jeugd en is vaak op de club. Ik kan me op dit niveau geen betere trainer voorstellen.”   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 3 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 4 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 20 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00