SVW opnieuw schotloos

Nieuws 6 keer gelezen

GORINCHEM - SVW verprutste dinsdagavond zijn kansen om een ronde verder te komen in de beker. Waar dat op voorhand wel mogelijk leek, met allemaal derdeklassers in de poule, kwam daar in de praktijk dus bar weinig van terecht. De 'bekervloek', sinds 2007 strandde men telkens al in de poulefase, duurt daarmee voort.

De Gorinchemse formatie van trainer Faissal Kadi Wahabi begon nog zo aardig aan het duel. Vanaf de aftrap werd er vroeg druk gezet en joeg men de tegenstander uit Wijk en Aalburg fel af. Toch was het al in de tweede minuut Alexander Crielaard, die namens de gasten maar net voorlangs schoot. In de 7e minuut was Hassib Amanzada namens de thuisclub dichtbij een goal, toen hij de bal in zijn voeten geschoven kreeg en zijn lob op de lat zag ploffen.

Een minuut later ging SVW-keeper Dustin van Bezooijen stevig in de fout, door de bal zo in de voeten van een tegenstander te schuiven. Robert Bouman wist wel raad met het presentje en schoot de bal in de verre hoek binnen, 0-1. Vlak voor rust was Arnel Kocan nog dichtbij een goal, maar hij zag zijn inzet naast het doel verdwijnen.

Beslissing
Na de kantwisseling was het duel eigenlijk geen moment meer spannend. De beslissing viel al in de 47e minuut, toen de bal vanaf de rechterflank werd voorgegeven op Alexander Crielaard, die van dichtbij de 0-2 binnen werkte. Hierna was het geloof helemaal weg bij SVW, dat zowel de kwaliteit als de doeltreffendheid ontbeerde om het Wilhelmina '26 in het restant van de wedstrijd nog lastig te kunnen maken.

Anderhalve week voor de competitiestart baart het dan ook zorgen dat SVW in 180 minuten voetbal tegen gelijkwaardige tegenstanders geen enkel doelpunt wist te maken. De vele nieuwelingen vormen op dit moment nog geen team en in de passing gaat er nog teveel mis bij de streepjes. Er is dus nog volop werk aan de winkel, voordat SVW met vertrouwen de competitie tegemoet kan treden.

Aanstaande zaterdag speelt SVW zijn laatste bekerduel thuis tegen zondagderdeklasser Oisterwijk. Aftrap op Molenburg is dan om 17.00 uur.

SVW - Wilhelmina '26 0-2 (0-1)
8. Robert Bouman 0-1
47. Alexander Crielaard 0-2

(verslag: Ronald Tukker, SVW)