'Schoonhoven kan meer lef gebruiken'

Nieuws 6 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Schoonhovens nieuwe trainer Wim Eilander heeft een indrukwekkende staat van dienst, maar dat wil niet zeggen dat amateurs in de rij stonden voor de 58-jarige Capellenaar. "Ervaring en kennis van voetbal op het hoogste niveau is blijkbaar van nul en generlei waarde. Ik was blij dat Schoonhoven toehapte. Het lijkt me een prima vereniging om weer aan de slag te gaan na een jaar als scout bij IJsselmeervogels.”

Eilander kent derdeklasser Schoonhoven uit de ontmoetingen met Soccer Boys, waar hij vier seizoenen werkte.

"Deze clubs lijken veel op elkaar. Bij Soccer Boys trof ik destijds een talentvolle selectie aan zonder veel bravoure. Daar heb ik vooral op het mentale vlak moeten schaven. Toen dat lukte, boekten we meteen succes. Ook Schoonhoven kan meer lef gebruiken. Als je hogerop wil, zal je onverzettelijkheid moeten uitstralen. Ik wil de Rotterdamse mentaliteit in die koppies krijgen.”

Abrupt
De gymnastiekleraar trapte z'n eerste bal bij het nietige DOS '32 op Zestienhoven, maar stapte al snel over naar eersteklasser Neptunus, waar hij als 17-jarige debuteerde in het eerste elftal. Na een kortstondig verblijf in het tweede van Excelsior keerde hij na twee seizoenen terug naar de drietanders. Zijn carrière werd abrupt afgebroken door een gecompliceerde breuk van zijn arm. Tijdens VUC-Neptunus landde de vleugelspits na een duel in lucht op de rug van zijn tegenstander en hoorde 'krak'.

"Ik was 26 jaar oud toen ik na een half jaar revalidatie stopte om als jongste trainer bij Lugdunum mijn B-diploma te gelde te maken. Een actieve voetballoopbaan zat er daarna niet meer in.”

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden