Sliedrecht op koers

Nieuws 37 keer gelezen

ROTTERDAM - Middels een dikverdiende 1-3 zege op zondageersteklasser XerxesDZB heeft Sliedrecht aangetoond goed op koers te liggen richting de start van de competitie.

In de eerste van drie wedstrijden in de poulefase van het districtsbekertoernooi domineerde de selectie van trainer Kees van Loon op het Rotterdamse sportpark Faas Wilkes de wedstrijd, maar wist het pas in het laatste half uur het verschil tevens in doelpunten uit te drukken. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor XerxesDZB verdediger Ivo Loovens, die (bij een 1-1 stand) na een charge tegen Luciano van Harlingen de rode kaart van scheidsrechter Ebink kreeg voorgehouden. Sliedrecht speelde de overtal situatie vervolgens goed uit en wist dankzij twee goede acties van Rory Willemstijn de winst te bewerkstelligen (1-3).

Progressie
Trainer Kees van Loon kon met tevredenheid vaststellen dat zijn team weer verder gegroeid was naar het niveau dat men nastreeft. “Er was wederom progressie in de opbouw van achteruit, dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Spirit, ook zijn vervolg kreeg naar de voorste linie. We hebben weliswaar nog een aantal prima kansen laten liggen, maar daar kan in de komende weken nog hard aan worden gewerkt.”

Een kleine kink in de kabel was het geblesseerd afhaken in de warming-up van doelman BasJan Munten, die teveel last bleek te houden van een sluimerende ribblessure. Stefan Lobbezoo bleek een uitstekende vervanger en kwam zelden of nooit echt in de problemen.

Visitekaartje
Ondanks het overwicht in balbezit moest Sliedrecht op de hoede blijven voor de counters van XerxesDZB, dat over een aantal balvaardige en uiterst snelle spelers beschikte. De gasten uit de Alblasserwaard kwamen goed weg bij een knal van Sander Hazebroek tegen de paal en lieten zelf middels Dennis Verhoef twee prima kansen onbenut.

Vier minuten voor de rust viel de openingstreffer toen Roy Leeuwestein een afgeslagen bal van doelman Spierings resoluut binnen schoot : 0-1. Het was tevens de laatste actie in de wedstrijd van de aanvalsleider, die na de rust licht geblesseerd moest afhaken en werd vervangen door  Rory Willemstijn. De 25-jarige aanvaller, afkomstig van Oranje Wit, gaf nadrukkelijk zijn visitiekaartje af en verhoogde de aanvalsdruk vanaf de rechterflank. Zijn assist op Johan Versluis, die op de vuisten schoot van doelman Spierings en zijn te zwak ingeschoten bal na een perfect uitgevoerde aanval gingen vooraf aan de gelijkmaker van de Rotterdammers, die  een inschattingsfout in de Sliedrechtse defensie middels Jazzley John doeltreffend wisten af te ronden : 1-1.

Zadel
De eerder gememoreerde uitsluiting van Loovens hielpen Sliedrecht vaster in het zadel: na 68 minuten caramboleerde een inzet van Rory Willemstijn via XerxesDZB verdediger Michael Simon in het doel (1-2) en het aanhoudende offensief werd in de 81e minuut bekroond met een knappe actie van Willemstijn, die zijn directe tegenstander wist uit te kappen en vervolgens hard wist binnen te schieten (1-3).

Testcase
Door de 2-1 zege van SHO (tegenstander van a.s. dinsdag op De Lockhorst) op het Vlaardingse Deltasport kan Sliedrecht zich bij winst op de kersverse hoofdklasser uit Oud Beijerland plaatsen voor de volgende bekerronde. Met de inbreng van Theo Lucius (controleur op het middenveld) en Johan Versluis (heersend in de laatste linie en strooiend met perfecte passes) beschikt Sliedrecht over twee ervaren spelers, die een wedstrijd naar hun hand kunnen zetten. De duels tegen SHO (dinsdag 26 augustus, 20.00 uur) en Deltasport (zaterdag 30 augustus, 14.30 uur) zijn in dat opzicht twee perfecte testcases.

Opstelling Sliedrecht: Stefan Lobbezoo ; Jordy de Jong, Johan Versluis, Serhan Eyupoglu, Joey Rijsdijk ; Onur Ulusan (77’ Levy Liesdek), Theo Lucius, Stefan van Dam ; Dennis Verhoef, Roy Leeuwestein (46’ Rory Willemstijn), en Luciano van Harlingen.

(verslag: Wim van Mourik, vv Sliedrecht)