Bekerkarakteristieken Bommelerwaard

Nieuws 9 keer gelezen

Valse start Roda Boys: 0-4 tegen Dinteloord
Roda Boys is in zijn eerste officiële duel van het nieuwe seizoen tegen een zeperd aangelopen. Thuis verloor de eersteklasser van de nieuwe trainer Pieter Tuns met 0-4 van Dinteloord, ook een eersteklasser.

Tuns moest al vroeg in zijn team husselen, nadat linksback Arjan van Vuuren uit de wedstrijd werd geschopt. Bij hem voegde zich in de rust Michael Klop met een knieblessure. Beide spelers zijn er midweeks tegen Nieuw-Lekkerland zo goed als zeker niet bij.

Ondanks de personele problemen vond Tuns dat Roda Boys de nederlaag aan zichzelf te wijten had. “We speelden in een te laag tempo en bovendien vaak onzuiver. We haalden niet het niveau van de voorbereiding toen we met 1-1 gelijkspeelden tegen topklasser OJC Rosmalen.”

Magere maar verdiende zege Well bij fusieclub HRC’14
Well heeft een goede stap gezet om de volgende ronde van het bekertoernooi te halen. De vierdeklasser zaterdag pakte in Rossum de volle drie punten bij de nieuwe fusieclub HRC’14.

Het enige doelpunt viel na een kwartier en was een cadeautje van de Rossumse keeper die de bal ongelukkig uitschoot in de voeten van Niels Kraaij. De middenvelder rondde beheerst af met een fraaie lob.

“0-1 tegen een vijfdeklasser is misschien magertjes, maar de zege was dik verdiend”, vond Well-trainer Hans van Gameren. “Het had ook 0-3 of 0-4 kunnen zijn. We hebben in de eerste helft compact gespeeld, in de tweede helft liep het conditioneel terug. Daar moeten we de komende weken aan sleutelen.”

Heerewaarden buit overwicht niet uit
Heerewaarden had bij rust al lang en breed voor moeten staan, maar verloor het bekerduel tegen Rust Roest onfortuinlijk met 1-3.

De thuisploeg morste in de eerste helft veel kansen. Tussen de zeventigste en tachtigste minuut vond de Eindhovense vierdeklasser tot driemaal toe het net, waarna Bas van Duijvenvoorden het teleurgestelde Heerewaarden de eretreffer bezorgde.

Trainer Ad Schippers miste zaterdag zeker vijf à zes basisspelers.

Twee rode kaarten voor verliezend RKVSC
RKVSC stond zaterdag zijn mannetje tegen vierdeklasser HSSC’61, maar twee rode kaarten deden de thuisploeg de das om: 1-4.

De ruststand was 0-1; meteen na rust verdubbelden de Heicoppers hun voorsprong. Leo Verhoeven zorgde voor de aansluitende treffer, waarna twee Velddrielenaren met een rode kaart van het veld werden gestuurd. Nadat ook een speler van HSSC’61 van het strijdtoneel werd verbannen, counterden de bezoekers in de slotfase naar 1-3 en 1-4.

Het duel zou aanvankelijk in Hei- en Boeicop worden gespeeld, maar het veld was niet bespeelbaar. De woordvoerder van RKVSC wilde niet melden welke twee spelers van de Velddrielse zondagvijfdeklasser uit het veld werden gestuurd.

Oorwassing Alem bij Noordeloos
Alem schutterde zaterdag bij Noordeloos. In het Alblasserwaardse kerkdorp liep de zondag-vierdeklasser tegen een ontluisterend 7-1 verlies aan.

Na een 2-1 ruststand liep de thuisploeg, uitkomend in de vierde klasse zaterdag, uit naar een royale eindstand. Het Alemse doelpunt kwam vlak voor rust van de voet van Hidde Kollenburg die de bal in een leeg doel werkte.

Volgens trainer Patrick Theuwis zat de midweekse oefenwedstrijd tegen WNC2 (0-0) de Alemse spelers nog in de benen. Daarnaast miste hij vier basisspelers. “Maar dit is natuurlijk ver beneden ons niveau”, gaf hij ruiterlijk toe.

Kerkwijk met veel A-junioren onderuit
Kerkwijk liet de punten in de eerste bekerwedstrijd zaterdag aan Den Dungen: 3-4. Trainer Carlo van Zanten liet liefst vier A-junioren opdraven.

Sander de Weerd, Corné van Hemert, Jeffrey den Otter en Stan van Haaften kregen allemaal speelminuten. Van Haaften sierde zijn debuut in het eerste zelfs op met een doelpunt.

De ruststand in Kerkwijk was 1-2. Twee van de vier tegentreffers kwamen uit corners. Voor de thuisploeg scoorden behalve Van Haaften ook Richard Kraaij en Johan van der Linden.

TEC (zat)-DSS’14  4-0
DSS’14 verloor zijn eerste officiële wedstrijd met 4-0 bij de zaterdagploeg van TEC. Voor rust had DSS moeite met de bewegende middenvelders van de thuisploeg en stond het 3-0. De tweede helft ging een stuk beter. Willem Gijsberts kwam twee keer 1-op-1 met de doelman, maar een doelpunt leverde dat niet op. TEC maakte nog wel de 4-0.

Vrije trap Ekelmans redt GVV’63
GVV’63 heeft zaterdag een gelijkspel overgehouden aan het eerste bekerduel tegen Jong Brabant: 2-2. De Gamerense tweedeklasser bereikte dankzij een goal van Stefan Blom de rust met een 1-0 voorsprong. Na de pauze sloegen de in de derde klasse zondag uitkomende Brabanders tweemaal achter elkaar toe. Nick Ekelmans redde zijn ploeg in de slotfase met een fraaie vrije trap.
De nieuwe trainer van GVV’63 Frans Grondman tekende vergeefs protest aan tegen de gelijkmaker van Jong Brabant. De goal werd goedgekeurd ondanks dat Victor van der Leij vlak daarvoor de bal vol in het gezicht kreeg.

Ophemert-Be Ready  0-3
Ophemert kon tegenstander Be Ready een uur lang bijbenen. Een kwartier na rust openden de gasten echter de score en in het laatste halfuur vielen nog twee treffers: 0-3.

Twee goals Quik voor gelijkspelend Hedel
Hedel heeft dankzij een benutte penalty van Tim Quik een punt overgehouden aan het bekerduel tegen Wilhelmina. Daarmee werd het zondag in Hedel 3-3.

Quik was in de eerste helft ook de maker van de 1-1 gelijkmaker, op een voorzet van Sjoerd Veenstra. Daarna was het Veenstra die de Hedelnaren naar een 2-1 voorsprong schoot, voordat voor rust Wilhelmina weer van zich deed spreken: 2-2. In de tweede helft leek Wilhelmina er met de zege vandoor te gaan, maar toen kreeg Hedel een strafschop die dus door Quik werd benut.

Keeper Francois Scheij van Hedel kreeg in de tweede helft rood en werd vervangen door Mitchell Bosch. Ook de trainer van Wilhelmina werd van het veld gestuurd.

Zuilichem incasseert vier treffers in zes minuten
Zuilichem was zaterdag in de eerste helft gelijkwaardig aan SC Everstein, maar droop na negentig minuten toch met een 6-1 nederlaag van het veld. Vier Everdingse doelpunten vielen in de eerste zes minuten na rust.

In Everdingen leidde de formatie van trainer Ron Laros bij rust zelfs met 0-1, dankzij een doelpunt van Frans van Helvoirt. Na de theepauze zakte Zuilichem als een plumpudding in elkaar. “Vier tegengoals in zes minuten, ongelooflijk, maar zulke dingen horen bij de voorbereiding. Ik wil er niet al te dramatisch over doen”, reageerde Laros die zeker drie basisspelers miste.

Na de 4-1 was het ontgoochelde Zuilichem niet meer bij machte om de achterstand recht te breien. Everstein voegde nog twee treffers aan zijn totaal toe.

Brakel neemt laat afstand van RKKSV
Brakel heeft zich zaterdag met de nodige moeite langs RKKSV geworsteld, een ploeg die uitkomt in de laagste afdeling van het zondagvoetbal. Na een 0-1 achterstand werd het dankzij drie doelpunten laat in de tweede helft 4-2 voor de thuisploeg. Didier van Wensveen maakte voor rust de gelijkmaker. Na de pauze troffen Jasper Gouda Quint, John van Balen en de van Rhelico overgekomen Antoon Akkermans doel.

Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 1 uur geleden
RVC'33 zoek jou! vacatures 7 uur geleden
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 8 uur geleden
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding gisteren
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar gisteren
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15