SVW houdt sv Meerkerk op 2-2

Nieuws 119 keer gelezen

GORINCHEM - SVW heeft in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen het in de tweede klasse uitkomende sv Meerkerk: 2-2. Met het oog op de naderende bekerwedstrijden zijn er voldoende aanknopingspunten voor de ploeg van trainer Faissal Kadi Wahabi.

Na een afwachtend eerste kwartier zorgde sv Meerkerk voor het eerste gevaar. Op links brak Youri van Blanken door, zijn voorzet werd overgeschoten door de inlopende middenvelder Dick Kooijman. Op het halfuur nam SVW de voorsprong. De van Raptim overgekomen Baris Hosafci sneed goed naar binnen en loste een schot, dat van richting werd veranderd en plofte achter de verbouwereerde Wilco den Tuinder: 1-0.

Vlak voor rust kwam Iliass Marso oog in oog met de doelman van Meerkerk te staan, maar zijn inzet was te slap. Toen SVW leek te gaan rusten met de voorsprong leed Marso onnodig balverlies, de ingezette tackle van Corné van Rosmalen was te laat: strafschop Meerkerk. Een koud kunstje voor Youri van Blanken: 1-1.

Pijn
De tweede helft was nog geen minuut oud toen Sander Vink van Meerkerk kermend van de pijn naar de grond ging en met een schouder uit de kom de wedstrijd moest verlaten. Op het uur een steekbal van Masoed Bidar op Hassib Amanzada, die knap in de verre hoek raak schoot: 2-1.

Een paar minuten later de gelijkmaker van sv Meerkerk. Een overduidelijke overtreding werd over het hoofd gezien door scheidsrechter Sjaak de Wild. De Wild liet doorspelen en Patrick Vuurens schoot de 2-2 onder Rowan Sanders door. Nadat aan beide zijdes vele wisselingen werden aangebracht, werd het spel slordiger aan beide kanten. SVW leek er op het laatst nog met de overwinning vandoor te gaan: Moreno van der Stelt zag zijn bal op de lat uiteen spatten.

Al met al een positieve afsluiting van de voorbereiding. Zaterdag de eerste KNVB-bekerwedstrijd. SVW speelt om 17.00 uur in Gilze-Rijen tegen de plaatselijke vv Rijen.

(verslag: Ronald Tukker, SVW)