Sv Meerkerk wint Thorbecke Toernooi

Nieuws 177 keer gelezen

UTRECHT - Tweedeklasser sv Meerkerk heeft zaterdag het Thorbecke Toernooi in Utrecht gewonnen.

Om elf uur was de aftrap. De eerste tegenstander was Sporting’70, een zondagvierdeklasser uit Utrecht. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras. Meerkerk startte uitstekend. Het was Ruud Vink die op aangeven van Thomas Mulders na zeven minuten de 1-0 binnen tikte. Na een minuut of tien verslapte Meerkerk. De gelijkmaker in de 20e minuut was niet meer dan logisch gevolg. Sporting’70 kreeg nog kansen, maar doelman Wilco den Tuinder voorkwam een nederlaag.

Na een half uurtje rust was het tijd voor de tweede wedstrijd. Opnieuw op kunstgras. Tegen NITA osv uit Nieuwer ter Aa. Meerkerk noteerde de eerste kans. Vervolgens was het NITA dat de regie overnam. Het gaf deze niet meer uit handen. Het resulteerde in twee doelpunten. Meerkerk leek door dit resultaat vroegtijdig uitgeschakeld door deze zaterdagvierdeklasser.

Onmogelijke hoek
In de derde wedstrijd eindelijk echt gras onder de voeten. Tegenstander Zwaluwen Utrecht 1911 dat uitkomt in de derde klasse zondag stond al snel op achterstand. Patrick Vuurens scoorde in de tweede minuut uit schier onmogelijk hoek. Jaimy Kooijman vergrootte in de zevende minuut de voorsprong (2-0). Na een kwartier spelen kwamen de Zwaluwen terug tot 1-2 uit een vrije trap. In de 25e minuut was het opnieuw Patrick Vuurens die scoorde op aangeven van Jaimy Kooijman. In de slotminuut bepaalde Thomas Mulders uit een splijtende pass van Dick Kooijman de eindstand op 4-1. Een doelpunt met grote gevolgen in positieve zin.

Strafschoppen
Alle ploegen eindigden op vier punten in de poule. Alleen NITA en Meerkerk kenden een positief doelsaldo. Omdat dit gelijk was, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Voor Meerkerk scoorden Dick Kooijman; Sander Vink, Youri van Blanken; Patrick Vuurens en Ruud Vink. Omdat Klaas- Jan van Zessen de derde strafschop van NITA stopte, stond Meerkerk in de finale van het Thorbecketoernooi. Daar zag het na de tweede wedstrijd in de poulefase niet naar uit.

Eerste prijsje
In de finale moest Meerkerk het opnemen tegen de organisator van het toernooi DHSC. Dit staat voor DOS Holland Stichtse Boys Combinatie. De Utrechters komen uit in de derde klasse zaterdag. De thuisploeg had in de andere poule twee keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. De finale werd op echt gras afgewerkt. Dit was voor Meerkerk zeker geen nadeel. Beide ploegen kregen kansjes. Zo was DHSC dichtbij een voorsprong in het begin van de wedstrijd. Gelukkig voor de geelzwarten belandde de bal op de lat. In de slotfase noteerden we goede kans voor Floren Streefkerk. Hij schoot rakelings naast.

De brilstand bleef op het bord, dus opnieuw strafschoppen. Meerkerk was dit keer vier keer trefzeker. Dick Kooijman; Sander Vink; Ruud Vink, Patrick Vuurens scoorden. Doelman Klaas-Jan van Zessen stopte twee penalty’s. Daarmee was het pleit beslecht in het voordeel van de geelzwarten. Het eerste prijsje van het nog prille seizoen was binnen.

Dinsdag de laatste oefenwedstrijd. Meerkerk speelt thuis en SVW is de tegenstander.

(verslag: sv Meerkerk)

• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 2 minuten geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 2 uur geleden
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 2 uur geleden
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 2 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 11 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 11 uur geleden