Unitas-man duikt Amsterdamse gracht in voor ALS

Algemeen 6 keer gelezen

GORINCHEM - Papendrechters Menno Bosman en zijn vriendin Annemieke Peskens zwemmen op zaterdag 7 september de Amsterdam City Swim.

Menno speelde in het verleden negen jaar in het eerste van Unitas en is tegenwoordig lid van de Technische Commissie van de club. Ook speelde hij één seizoen voor SVW en vier jaar voor GJS.

De Amsterdam City Swim is in het leven geroepen om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek voor de ziekte ALS.

Het evenement kreeg een enorme boost qua aandacht toen toenmalig prinses Máxima in 2012 ook de gracht indook en meezwom. Mede daardoor werd de 'swim' een groot succes.

ALShetjeraakt
Menno en Annemieke komen in actie voor de stichting ALShetjeraakt, opgericht door Elize Putters, Ramon Putters en Femke van Veen, die hun stiefvader Teus Hakkesteegt verloren aan deze nu nog ongeneeslijke ziekte.

Na het initiëren van een particulier initiatief voor de Amsterdam City Swim in 2013, waarmee een bedrag bijeen werd gebracht van zo'n 61.500,00 euro, werd er besloten de strijd tegen ALS structureel voort te zetten door middel van de Stichting ALShetjeraakt. De oprichting van de Stichting ALShetjeraakt is per 8 april 2014 een feit.

Met in totaal 29 zwemmers zet deze stichting zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Menno en Annemieke trainen minimaal twee keer per week om fit aan de start te verschijnen. 7 september zullen zij twee kilometer zwemmen in de grachten van Amsterdam.

Sponsoren
Manager Albert van der Hout van zwembad de Hooght sponsort beide zwemmers door tot de Amsterdam City Swim het zwembad vrij ter beschikking te stellen om te trainen. Daarnaast zwemmen Menno en Annemieke sinds kort ook in het Kanaal van Steenenhoek in Gorinchem om vast te wennen aan het zwemmen in buitenwater.

Door diverse activiteiten wordt er geprobeerd zoveel mogelijk geld binnen te halen. Zo kan er bijvoorbeeld speciale ALS-wijn besteld worden. Van iedere fles wijn die verkocht wordt gaat er een vast bedrag naar de Stichting ALS.

Menno en Annemieke ondersteunen kan ook via de site van de Amsterdam City Swim of via het rekeningnummer van Stichting ALShetjeraakt: NL 54 ABNA 0466 7534 03.

http://www.alshetjeraakt.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden