Marvin en Colin de Jong: speelminuten maken

Nieuws 97 keer gelezen

SCHELLUINEN – Twee van de vele aanwinsten op sportpark Scalune zijn de broers Marvin en Colin de Jong. De bij SteDoCo opgegroeide verdedigers zijn toe aan een nieuwe uitdaging en hebben die, een paar stappen lager, gevonden bij vierdeklasser vv Schelluinen.

“Eigenlijk willen we vooral meer speelminuten”, roepen ze in koor. En Colin het meest: “Bij SteDoCo speelde ik soms drie wedstrijden achter elkaar niet. Vooropgesteld: SteDoCo is een fantastische vereniging, waar ik het uitstekend naar mijn zin had. Maar als jonge voetballer wil je elke week spelen.”

Het verdedigen zit de broers in de genen. “Vader Henk speelde jaren als rechtsback in SteDoCo 1. Dat waren andere tijden. Hij mocht niet over de middellijn komen en moest de bal gelijk inleveren”, lacht Colin (22).

Nacompetitie
Voor de centrale verdediger was er vorig seizoen aanvankelijk geen plaats in de A-selectie. “Maar in de voorbereiding ben ik er bij gekomen en uiteindelijk heb ik toch een behoorlijk aantal minuten gespeeld. Een topseizoen natuurlijk. In de nacompetitie tegen ASWH en RVVH viel ik in. Tegen Staphorst en Ajax zat ik op de bank. Maar ik ambieer een vaste basisplaats in een eerste elftal. Met de komst van Kevin Patijn, de terugkeer van Nick Netten en spelers als Chris Boom en Levi Slob moet ik realistisch zijn. En om weer een jaar tussen het eerste en het tweede elftal in te hangen had ik weinig trek. Andere verenigingen toonden interesse, maar op zondag voetballen of bij een club waar ik niets mee heb hoeft niet voor mij. De vele app-jes en telefoontjes vanuit Schelluinen gaven de doorslag.”

Onenigheid
Voor Marvin (19) geldt hetzelfde. “Een moeilijke keuze, SteDoCo is toch je cluppie. Ooit keren we er terug, maar we moeten eerlijk zijn: het niveau bij SteDoCo is te hoog voor ons. Het afgelopen jaar had ik diverse keren onenigheid met de trainer van het tweede. Schelluinse vrienden vroegen mij bij hen te komen voetballen. Na een paar trainingen en gezellige feestjes was de keuze snel gemaakt. Zeker met de komst van Colin en mijn maatje Roy Stuiver, waarmee ik overigens vanaf november vijf maanden stage ga lopen in Barcelona.”

Recept
Een voorspelling voor komend seizoen willen de 'De Jongen' niet doen.

“Onze trainer Eric van Genderen zei het onlangs treffend. 'De ingrediënten heb ik, nu nog het recept zien te vinden'. Op papier hebben we inderdaad een heel aardige selectie. De trainer moet er wel een team van zien te maken. Daar zit ik overigens niet over in, hij lijkt mij prima in staat om ook de achttiende man tevreden te houden. Verder zullen onderschatting en antivoetbal tegen ons de gevaren zijn die op de loer liggen.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33