Van Steenis (LRC): 'Onverantwoord om te spelen'

Nieuws 5 keer gelezen

NIJKERK/LEERDAM - Sparta Nijkerk is boos op LRC Leerdam over het niet doorgaan van de oefenwedstrijd die beide clubs vandaag (zaterdag 19 juli) zouden spelen).

Volgens Sparta Nijkerk (bron: website) belde de wedstrijdsecretarus van LRC donderdagavond met de mededeling dat trainer Marcel van Steenis liever niet wilde voetballen vanwege enkele spelers die meedoen aan de Ramadan.

Sparta Nijkerk is hierover erg ontstemd en spreekt van een drogreden. Technisch manager Harry Hamstra: "Belachelijk om de Ramadan op te voeren. Ik snap niet dat het bestuur van LRC toestaat dat een hoofdtrainer zomaar een wedstrijd kan laten afbellen."

Onwel
De reactie van LRC-trainer Marcel van Steenis: "De staf van LRC vindt het onverantwoord om spelers met 33 graden te laten spelen op een nog veel heter kunstgras. Vorig jaar hebben we twee spelers onwel uit het veld moeten halen toen we een bekerwedstrijd bij Hercules onder dezelfde omstandigheden speelden.  Toen hebben we besproken dat we dat niet meer gingen doen. Daarnaast hebben we vijf spelers in de ramadan die niet mogen drinken. Dat is onverantwoord."

LRC komt komende dinsdagavond wel in actie. Er is een oefenwedstrijd ingelast tegen SVW/Eritrea.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden