Anderson: 'Promoveren zal niet eenvoudig zijn'

Nieuws 4 keer gelezen

ARKEL – Ruim een jaar geleden werd Kenny Anderson contractspeler bij RKC Waalwijk. Een mooie toekomst in de top van het Nederlandse voetbal lag in het verschiet. Maar helaas, na een verloren tweeluik in de nacompetitie tegen het Rotterdamse Excelsior degradeerden de Waalwijkers. Anderson en zijn ploegmaten gaan proberen het verloren terrein te heroveren.

“Maar dat zal niet eenvoudig zijn. NEC en Roda JC zijn ook gedegradeerd naar de Jupiler League, waarin al jaren sterke ploegen als VVV, Sparta, Volendam en Eindhoven bovenin meedraaien. Bovendien was er bij ons een totale leegloop. Alleen Frank Mosselveld, Robert Braber en Sander Duits zijn nog voetballers met ervaring”, aldus de 22-jarige Anderson, die hoopt op enkele versterkingen waaronder een sterke spits.

Buitenland
Hoewel de middenvelder nog geen vaste basisplaats heeft, mag hij toch ook worden gerekend tot de meest ervaren RKC-ers.

“Het wordt mijn twaalfde seizoen in Waalwijk. Een jaartje ben ik er uit geweest, toen ik speelde voor de beloften van Willem II. Ondanks de degradatie ga ik voor het hoogst haalbare. Het liefst met RKC en anders met een andere club. Ik ben nog jong en moet eerst zelf presteren, maar een buitenlands avontuur lijkt mij ook wel iets.”

Bij het horen van de naam Schotland glinsteren zijn donkere ogen. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat de Schotse competitie mij niet trekt. Ik heb ook een Schots paspoort. Mijn zus woont in Edinburgh en de roots van mijn vader liggen in Dundee. Wie weet speel ik ooit in de Scottish Premier League.”

Debuut
Anderson staat voorlopig nog een jaar, met een optie voor nog een seizoen, onder contract bij RKC.

“De Eredivisie is natuurlijk prachtig, daar wil iedere voetballer spelen. Mijn debuut maakte ik ruim een jaar geleden als invaller tegen Heracles. Niet veel later stond ik op moederdag in de basis tegen NEC. Ik scoorde in De Goffert en natuurlijk was mijn moeder erbij. Zoals ze er, samen met mijn vader en mijn oom, altijd bij is. Ook het afgelopen voetbaljaar, toen ik speelde in De Kuip, de Amsterdam Arena en in het Gelredome. In Eindhoven speelden we PSV, met WK-uitblinker Bryan Ruiz in de gelederen, van de mat. Overigens is het best bijzonder om tegenstanders te zien acteren in Brazilië.”

Fit
De middenvelder is fit. “Conditioneel heb ik tijdens de vakantie weinig ingeleverd. Je let op je lijf. Verder ben ik op advies van mijn broer Jaimie twee weken naar Thailand gegaan. Hij is gestopt met voetballen en doet aan fightboxen. Met een vriend trainde ik daar ’s ochtends en ’s avonds. Ter voorkoming van blessures heb ik veel arbeid verricht op het conditionele vlak. Het is eens wat anders en heerlijk om interesses te verleggen.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 19 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 19 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44