Jeroen Wolf terug bij zijn oude liefde

Nieuws 5 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND – ‘Flirten’ deden ze de voorbije jaren regelmatig, de voormalige ‘geliefden’ vv Nieuw-Lekkerland en Jeroen Wolf. Komende zomer wordt de ‘verkering’ hersteld: de 24-jarige aanvaller keert terug naar de voetbalclub die hij vijf seizoenen geleden verliet voor vv Heerjansdam.

“Het voelt goed om terug te keren op het oude nest”, zegt Jeroen Wolf. “Een paar jaar geleden was er al eens serieus sprake van een rentree op sportpark Excelsior, maar toen liet ik me op het laatste moment door de toenmalige Heerjansdam-voorzitter Janus van Peenen toch nog overhalen om daar te blijven.”

Conflict
Diezelfde Van Peenen was de voorbije winter een belangrijke reden voor Jeroen Wolf om  opnieuw open te staan voor Nieuw-Lekkerland. “Hij heeft me beloften gedaan, die hij niet is nagekomen”, zegt Wolf zonder in details te willen treden.

“Ik heb hem daar herhaaldelijk op aangesproken, maar tot het gewenste resultaat leidde dat niet. Dat was heel vervelend. Na de winterstop heb ik nog drie duels gespeeld. Daarna kwam het tot een conflict met Van Peenen en was het voor mij over. De trainer -Miquel van den Dungen, red.- stond overigens achter me in die situatie. Het bestuur minus Van Peenen was dezelfde mening toegedaan als de coach. Uiteindelijk werd afscheid genomen van de voorzitter. Je zou kunnen zeggen dat het proces in die richting werd ingezet met mijn conflict met hem.”

Weggegooid geld
Het gedwongen aftreden van Janus van Peenen was ‘hot news’ in de wereld van het regionale amateurvoetbal. De flamboyante Heerjansdammer gold immers in vele opzichten als de spil van de club. Jeroen Wolf zal het niet ontkennen.

“Toch is het voor de vereniging beter dat Van Peenen geen voorzitter meer is”, vindt hij. “Want het kon echt niet langer zo. Dat Van Peenen veel geld in de club stopte, is waar. Maar wat hebben de inzet van geld en energie nu per saldo opgeleverd? De organisatie was niet goed en qua scoutingapparaat kon je ook je vraagtekens plaatsen. Men slaagde er voortdurend in om spelers aan te trekken die niet in een teamverband pasten. Heerjansdam had het budget waar sommige topklassers van zouden dromen. Als je dat afzet tegen de prestaties dan kun je maar één conclusie trekken: weggegooid geld!”

Sfeer
Desondanks weigert Jeroen Wolf te spreken van vijf verloren jaren.

“Nee joh, daarvoor heb ik veel teveel leuke dingen meegemaakt bij deze club. Ik heb hier zeker ook een periode met plezier gevoetbald, al moet ik wel eerlijk toegeven dat de sfeer zoals die je die als speler bij Nieuw-Lekkerland beleefde, op sportpark Molenwei ontbrak. Bij Nieuw-Lekkerland bleven we na de training gezellig met een grote groep in de kantine hangen. Lekker napraten en lol maken. Bij Heerjansdam mocht je blij zijn als je na afloop met z’n vijven aan een tafel zat. De rest was dan al vertrokken.”

Zijkant
Zijn rentree bij Nieuw-Lekkerland; Jeroen Wolf verheugt zich er enorm op. “Ik ga straks een hoop bekenden terugzien. Uit de huidige selectie zijn er nog flink wat jongens met wie ik heb samen gevoetbald. Dat zegt ook wel iets over een vereniging hè!  En Gertjan Stout kan straks zijn ‘lange bal’ weer lekker op me kwijt, ha ha.”

Over de positie waar Wolf bij de zaterdageersteklasser gaat spelen, is nog wat onduidelijkheid. “Ik weet dat de nieuwe trainer Ronald Hulsbosch me als spits ziet, maar dat ben ik -vind ik zelf- niet echt. Een plekje aan de zijkant lijkt me de beste optie. Dan kan ik lekker langs de lijn razen en mijn voorzetten loslaten. Maar goed, het is aan de trainer om zijn keuze te bepalen. Ga ik niet moeilijk over doen. Het is veel te leuk om terug te zijn op mijn oude nest.”

Jan Timmer
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 1 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 1 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 5 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 7 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 19 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' gisteren