Positieve reacties uit regio Leerdam

Nieuws 58 keer gelezen

REGIO LEERDAM - De clubs in de regio Leerdam hebben over het algemeen vooral positief gereageerd op de nieuwe competitie-indeling. 

De KNVB heeft voor deze clubs dan ook een weinig verrassende indeling gemaakt. Dat eersteklassers LRC en WNC in de westelijke 1e klasse A terecht zijn gekomen, is na afgelopen jaar namelijk geen schok. Het beviel de Leerdammers dit seizoen uitstekend.

“Wij zijn hier zeker blij mee. Het afgelopen jaar was een mooi seizoen. Nu hebben we er met WNC, Roda Boys en opnieuw Almkerk gelukkig ook weer wat streekderby’s bij. En een club als JSV Nieuwegein ligt natuurlijk ook om de hoek.”

Wennen
Voor WNC is de indeling in West wèl nieuw, maar ook daar zijn de reacties positief. “Natuurlijk zal het wennen zijn om naar clubs als SVL, Eemdijk en De Meern te gaan”, geeft voorzitter Lamy van der Vliet toe. “Maar het is ook wel mooi om een keer bij andere clubs te komen. De snelweg richting Dordrecht kennen we inmiddels wel.”

Paar nieuwe namen in 2F
De clubs die uitkomen in de 2e klasse of lager kregen allemaal een redelijk verwachte indeling. Leerdam Sport’55 komt uit in de bekende 2e klasse F. Delta Sports (Houten) en het Nieuwegeinse Geinoord, zijn wat nieuwe namen. “Leuk”, vindt Jolanda Kanters van Leerdam Sport. “Een paar nieuwe namen en genoeg oude bekenden. En gelukkig lekker in de buurt.”

Lingewaalderby's
Asperen, Herovina en Heukelum zitten samen in de sterk bezette 3e klasse C en krijgen dus de gewenste Lingewaalderby’s. Schoonhoven en Perkouw zijn de onbekende namen.

Asperen-trainer Richard Smaal: “Wij zijn wel tevreden met de indeling. Een aardig sterke klasse.” Bij Heukelum was er een vergelijkbaar geluid te horen. “Er zit een aantal mooie clubs bij. We kijken ernaar uit”, zei efltalleider Evert-Jan Wildner. 

Ook de vierdeklassers zitten allemaal in dezelfde klasse. Deze 4e klasse D kent met Focus’07 (Culemborg) en Vianen twee nieuwe gezichten. Verder komen ASH, Haaften, HSSC’61,  SVS’65 en Vuren vooral oude bekenden tegen.

Zondag
Op zondag geldt voor Beesd en Rhelico in 4F hetzelfde. Beesd en Wilhelmina degradeerden uit de 3e klasse. TGG en Teisterbanders zijn de gepromoveerde clubs uit de 5e klasse. Ook de overige clubs zijn de bekende namen van de laatste jaren. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33