Hole in one Danny den Hartog en Dierk Lekkerkerker

Nieuws 5 keer gelezen

MAURIK – De A-selectie van derdeklasser Groot-Ammers sloot zaterdag het voetbalseizoen 2013-2014 af op het prachtige complex van Voet Golf Maurik. Met dank aan voorzitter Karin de Kruyk, want zij won de door Regio-voetbal georganiseerde rubriek De Prognose.

“Op de laatste competitiedag versloeg ik SteDoCo-spits Willem Looijen en wist ik maar liefst elf van de vijftien wedstrijden goed te voorspellen”, lachte de in sporttenue gehulde preses van de geelhemden. “Maar het was nipt hoor. In Ammers leefde iedereen mee. Na de inhaalwedstrijd Everstein-Altena, die ik goed voorspelde, zaten mijn mailbox en telefoon vol met felicitaties.”

De Put
En dus mocht De Kruyk met de voltallige selectie naar het eiland van Maurik. De Ammerse voorzitter liep met de 'veteranen' uit de Ammerse selectie. Casper Nieuwenhuizen hield de stand bij. Bastiaan de Groot, Jeffrey Ouwerkerk en Danny van der Vliet completeerden de oudjes.

Laatstgenoemde had in het begin moeite om de bal in het gat te schieten en dus was hij vanaf de eerste hole het stralende middelpunt van voetbalhumor à la VI Oranje. “Ga maar weer snel terug naar die andere Put, daar ging het beter.”

Van der Vliet, de afgelopen twee seizoenen actief bij rivaal VVAC, kon er om smakelijk om lachen. “Een goed gevoel om weer terug te zijn.”

Leuke middag
Een paar holes verderop ontfermde leider Johan Schep zich over de jonkies. “Een leuke middag. Helaas ontbreken Pim Rijke, Floris Renes en Pim van Dam, maar voor de rest is iedereen aanwezig.”

Trainer Ron Vlot zat samen met materiaalman Ronald Mudde en de geblesseerde Robert van Tilborg heerlijk op het terras. “Mijn rug laat deze sport niet meer toe”, knipoogde de oefenmeester.

Vlot was dus geen getuige van de prachtige hole in ones van zijn pupillen Danny den Hartog en Dierk Lekkerkerker.

"Afgelopen winter tijdens ons trainingskamp op Papendal lukte het ook, maar ik moet wel zo eerlijk zijn dat er een behoorlijk portie geluk bij komt kijken. Op het veld is dat in mijn ogen niet anders, afgelopen seizoen maakte ik er als voorstopper ook vier. Net zoveel als Pim Rijke, onze spits”, merkte Lekkerkerker, onlangs uitgeroepen tot speler van het jaar, haarfijn op.

100
Winnaar werd Danny den Hartog. Met slechts 100 trapbewegingen over 29 holes nestelde hij zich in de top van overallranglijst van organisator Peter Snijders. “In 2009 zijn we, naast pitch and put golf en Solex-rijden, gestart met Voet Golf. Sindsdien hebben vele bekende voetballers hier gespeeld.”

Erwin Koeman, Jan Vertonghen, Dennis Bergkamp, Rodney Sneijder, Patrick Kluivert, Kevin Strootman en ook Frank de Boer sieren de lijst aan de gezellige bar. “Maar Harmen van Oene, amateurvoetballer van het Zwolse vv SEH, staat nog steeds bovenaan”, aldus een enthousiaste Snijders.

“Twee seizoenen geleden mochten we zelfs Ajax verwelkomen. De Amsterdammers zaten middenin in de strijd om het kampioenschap en kwamen bij ons tot rust. Mijn personeel was zenuwachtig, maar ik niet. Die jongens moeten ook naar de wc en dan stinken ze ook; ha, ha. Amateurclubs zijn vaak te gast. Vandaag voetbalden, naast Groot-Ammers, ook Kozakken Boys 2 en Bennekom een potje golf. De Gelderse hoofdklasser startte daarmee de voorbereiding op het komende seizoen. Maar ook kinderfeestjes en teambuilding voor volwassen organiseren wij graag.”

www.voet-golf.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 4 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 5 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 7 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 7 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 8 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 10 uur geleden