Jamy Goemaat: 'Missen promotie was mokerslag'

Nieuws 4 keer gelezen

GORINCHEM/WAARDENBURG – Jamy Goemaat voetbalt komend seizoen bij WNC. Hij maakt de overstap van Unitas zondag. Opmerkelijk, omdat hij in Gorinchem had aangegeven te zullen blijven.

“Ik heb halverwege februari een keus moeten maken tussen een club op het hoogste amateurniveau en Unitas”, legt Goemaat uit. “Door diverse redenen heb ik toen besloten bij Unitas te blijven en trainer te worden van de A1. Ik wilde me toen ontwikkelen als mens en als trainer en niet zozeer als speler.”

Nadat Goemaat die keuze had gemaakt, begon hij toch te twijfelen of het de juiste was. “Maar ik vond dat ik erachter moest blijven staan.”  

Keerpunt
Het mislopen van promotie naar de eerste klasse in de nacompetitie tegen Beerse Boys was een keerpunt. “Dat was echt een mokerslag”, zegt aanvoerder Goemaat. “Ik verwijt mezelf dat ik de ploeg niet op sleeptouw heb kunnen nemen. Maar ik durf wel te zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om met Unitas te promoveren. Dat het niet lukte was een grote teleurstelling waar ik een week niet over heb kunnen praten.”

Lachen
Goemaat merkte dat enkele ploeggenoten er anders mee omgingen.

“Ik besef echt wel dat iedereen anders met zijn emoties omgaat, maar ik kon het niet verkroppen dat ik medespelers na de wedstrijd in de kleedkamer en kantine zag lachen. Dat zei voor mijn gevoel dat ik voetbal anders beleef dan anderen en echt het maximale uit mezelf wil halen. In mijn hoofd heb ik toen besloten dat ik serieus na moest gaan denken als ik sportief gezien een stap omhoog zou kunnen maken.”

Niet gemakkelijk
En toen kwam WNC. Cor Prein, afgelopen jaar assistent-trainer en komend seizoen hoofdtrainer in Waardenburg, belde. Een uur later zaten ze aan tafel.

“Na een duidelijk en eerlijk gesprek heb ik de knoop doorgehakt en kies ik voor mijn ontwikkeling als voetballer. Geen makkelijke keus, aangezien ik mij altijd zeer verantwoordelijk heb gevoeld voor Unitas. Ik ben opgegroeid bij Unitas en heb altijd alles van mezelf gegeven aan deze fantastische club.”

Onder de indruk
Goemaat speelde afgelopen seizoen met Unitas tegen WNC. “Ik was onder de indruk van het team. De selectie blijft grotendeels intact en bovendien ken ik jongens als Ricardo Papilaja en Ronald Zondag. Ik verwacht dat WNC beter aansluit op mijn ambitie en beleving van het spelletje. Het totaalplaatje klopte gevoelsmatig. WNC komt volgend jaar uit in de sterke 1e klasse, heeft een geweldig hoofdveld en alle randzaken zijn goed geregeld.”    

Onbegrip
De volgende ochtend moest Goemaat het nieuws bij Unitas gaan vertellen. “Er werd teleurgesteld en vol onbegrip gereageerd en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat heel goed begrijp. Ik had hetzelfde gereageerd als ik in de positie van die personen had gezeten. Gezien het tijdstip verdient de manier waarop ik nu vertrek absoluut geen schoonheidsprijs, maar ik zag deze ontwikkelingen ook niet van tevoren aan komen."

"Wat ik mezelf wel verwijt, is dat ik niet heb gecommuniceerd over het gevoel dat ik over heb gehouden aan de laatste wedstrijd. Ik heb niemand van de TC van Unitas verteld dat ik in mijn hoofd een omslag had gemaakt. Ik had ook niet verwacht dat er überhaupt nog een club zou komen aangezien ik bij Unitas al had toegezegd.”  

Eigen verhaal
De reacties die daarna kwamen, waren misschien begrijpelijk. Maar prettig was het niet. “Iedereen mag hier een mening over hebben, maar het is jammer dat mensen hun eigen verhaal creëren en allerlei verwijten naar mij maken. Mensen die ik belangrijk vind, waaronder ook Unitassers, heb ik het werkelijke verhaal verteld en zij reageren stuk voor stuk positief en wensen mij veel succes. Dat doet me goed.”  

Maarten van Hoogevest

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden