Gesprek bestuur en spelers over platte kar-drama

Nieuws 103 keer gelezen

WAARDENBURG – Het bestuur van WNC praat donderdagavond 12 juni met de spelersgroep na over het ongeluk waarbij zaterdag in Waardenburg meer dan tien spelers botbreuken en schaaf- en snijwonden opliepen.

Spelers krijgen dan onder andere de vraag voorgelegd of ze behoefte hebben aan psychologische hulp, zegt WNC-voorzitter Lamy van der Vliet. Ook wil het bestuur weten of geruchten over vernielingen in Haaften op waarheid berusten. Meldingen daarover doken onlangs op deze site op.

Abrupt
Zaterdagavond rond 20.45 uur kantelde in de Waardenburgse Slimweistraat een platte kar die werd voortgetrokken door een tractor. Op de kar stonden spelers van het eerste elftal dat zojuist promotie had afgedwongen naar de eerste klasse. Bovendien stonden er spelers op van het derde elftal dat net kampioen was geworden.

De chauffeur van de tractor maakte in de Slimweistraat abrupt een bocht naar rechts. Daardoor schoven de passagiers naar één kant, waarna de kar kantelde. Meer dan tien spelers moesten naar het calamiteitenhospitaal in Utrecht. Slachtoffers die er minder ernstig aan toe waren konden zich onder doktersbehandeling stellen in de huisartsenpost in Tiel. Op dit moment ligt nog één speler in het UMC in Utrecht: Roderik Kieft. De eerste elftalspeler werd dinsdag geopereerd vanwege een schouderbreuk en een polsfractuur.

Onderzoek
De politie doet nog onderzoek naar het ongeluk. Daarbij wordt bekeken of de benodigde vergunningen aanwezig waren. Volgens Van der Vliet was de rondrit op de platte kar een spontaan initiatief van een eerste elftalspeler. “Ineens was de trekker met de kar er. Ik liep naar buiten en weg waren ze. Ik denk ook niet dat ik de boel had kunnen tegenhouden.”

Drama
De schrik zit er bij WNC goed in, zegt Van der Vliet. Bij toekomstige kampioenschappen is een platte kar dan ook uit den boze.

De voorzitter: “Tijdens de rondrit bleef ik zelf op het sportpark, toen op een gegeven moment twee clubleden binnen kwamen lopen met het nieuws dat de kar was gekanteld. Als je dan later allemaal sirenes hoort van ambulances op de A2, en er vliegen ook twee helikopters door de lucht, dan besef je dat er sprake is van een dreigende situatie. Dit jaar zat vol met sportieve hoogtepunten: promotie voor het eerste en daarnaast WNC 2 en 3 kampioen. Maar over tien jaar praat men vooral over dit drama. Eén ding lijkt me duidelijk: er komt hier never meer een platte kar.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 9 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 9 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 16 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 18 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44