Van der Linden trekt keepershandschoenen voor laatste keer uit

Algemeen 472 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Marco van der Linden heeft zijn lange loopbaan als eerste doelman van Hardinxveld beëindigd. Een paar minuten voor het slot van de voor hem georganiseerde afscheidswedstrijd aan de Sluisweg trok hij zijn keepershandschoenen voor de laatste maal uit. Zo kwam er een eind aan een tijdperk van maar liefst zestien seizoenen waarin hij onder de lat stond bij het vlaggenschip van de voetbalvereniging Hardinxveld.   

De seniorentijd begon voor Marco van der Linden in 1998, maar werd in 1999 voor meer dan een jaar abrupt onderbroken wegens een beenbreuk. Als fanatieke sportman knokte hij zich na die tegenslag terug om vervolgens een glanzende keeperscarrière in het eerste elftal op te bouwen. Andere clubs hengelden in het verleden tevergeefs naar zijn diensten. Als oprechte amateur bleef hij Hardinxveld altijd trouw.

Zijn staat van dienst voor de club behelst maar liefst ruim 400 officiële competitiewedstrijden en met beker- en oefenduels loopt het aantal door hem gespeelde duels voor Hardinxveld op tot meer dan 500.
       
Reünie
De afscheidswedstrijd van de bijna 35-jarige doelman werd een echte voetbalreünie. Veel spelers waarmee hij in al die jaren een team vormde waren komen opdraven om zijn afscheid luister bij te zetten. Oud-Hardinxveldtrainer Ton Heijstek -waarmee Marco lang samenwerkte- formeerde uit de spelers van het heden en verleden twee teams die een onderlinge wedstrijd speelden.

De regionaal bekende scheidsrechter Sjors de Jong leidde het duel op deze speciale voetbalavond.

Onder zomerse weersomstandigheden werd het een wedstrijd waarin de mix van routine en enthousiasme duidelijk boven kwam drijven. Leon Kazen liet zien dat hij nog steeds gevaarlijk kan zijn voor het doel en schoof de eerste treffer binnen. Vincent van Lopik voerde de voorsprong voor zijn team verder op. Nog voor de pauze deed Wouter Romeijn iets terug, waardoor er een 2-1 stand werd bereikt bij de pauze.

Strafschop
Kort na de hervatting trok Joran Schröder de stand weer gelijk. Met een fraaie lob op de lat boven Marco van der Linden lukte het René Loeve net niet om een voorsprong te nemen. Er viel alsnog een beslissing aan de andere kant toen Stefan Kant, die een week eerder zijn eigen afscheidswedstrijd speelde, binnen de zestien meter werd aangetikt. De strafschop werd het ultieme moment voor Marco van der Linden om zijn team aan de leiding te brengen.

In eerste instantie stopte collega-doelman Robert Boogaard de pingel, maar uit de rebound maakte de man waar het allemaal om draaide er alsnog 3-2 van. Met een applauswissel een paar minuten voor het einde verliet Marco van der Linden het veld. Dat hij vervangen werd door een doelman uit een nog verder verleden, zijn eigen vader Ro van der Linden, maakte het plaatje van een gedenkwaardige afscheidswedstrijd compleet.

Afstand
Na zijn lange staat van dienst neemt Marco van der Linden eerst een tijdje afstand van het voetbalgebeuren. Maar een rol om keepers voor de club op te leiden, is iets waar hij op termijn wel aan denkt. En er komt in ieder geval ook meer tijd vrij voor zijn driejarige zoon Sam. Of dat een voorteken is zal later misschien blijken. Het keeperstalent zit immers in het bloed bij de familie Van der Linden.  
 

De spelers die hun sportieve medewerking leverden aan het afscheidsduel van Marco van der Linden waren: Peter van Eijk, Albert Boersma, Gerco Blokland, Jeroen Bakker, Lars Coerts, Martijn Biemans, Christian Verschoor, John de Jong, Wouter Romeijn, Stefan Kant, Richard Zwakhals, John den Dikken, André de Wit, Vincent van Lopik, Cees van der Aa, Johan Kazen, Joran Schröder, Wim Punt, Corné Tromp, Mark Vogel, Arnoud van Gog, Pieter van der Linden, Leo van der Linden, Danny den Haan, Ronald de Rover, Bert Mekes, René Loeve, Dennis Vogel, Joop van den Bosch, Jan Willem Buijk, Mohamed Hashas, Robert Boogaard, Leon Kazen, Björn van den Bosch en Michel Roza. 

(Teus Stam - vv Hardinxveld)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 3 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 21 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 21 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33