Kieft: 'Ineens in het gras met brace om mijn nek'

Nieuws 3 keer gelezen

WAARDENBURG/UTRECHT РHet promotiefeest van WNC eindigde zaterdagavond in een drama. Tijdens een rondrit met spelers van het eerste en derde elftal kantelde de platte kar en raakten twintig mensen gewond. Middenvelder Roderik Kieft was ̩̩n van de zwaarder gewonden.

Kieft ligt nog altijd in het UMC in Utrecht. Hij wacht op een tweede operatie.

“Ik had een open fractuur aan mijn rechterpols en mijn linkerschouder is gebroken. Maar naar omstandigheden gaat het redelijk”, vertelt Kieft. Hij onderging zaterdagnacht al een operatie aan zijn pols. “Daar is een vacuümpomp ingezet om te ontsmetten en het weefsel sneller te laten herstellen. Dinsdag wordt ik opnieuw geopereerd.”

DJ
Het begon zo mooi. Het derde elftal werd kampioen en WNC stelde op miraculeuze diep in blessuretijd promotie naar de 1e klasse veilig. “Het was prachtig. In de kantine was een dj en het feestje begon net lekker los te komen toen de platte kar aan kwam rijden”, zegt Kieft.

Heftig
Na een tochtje ging het in Waardenburg mis. “Op een bepaald punt gingen we naar rechts, terwijl iedereen dacht dat we rechtdoor zouden gaan. Daardoor raakten sommigen uit balans en kwamen er teveel mensen links op de kar te staan. Die kantelde toen.”

Het volgende dat Kieft zich herinnert, was dat hij in het gras lag met een brace om zijn nek. “Ik voelde dat ik mijn linkerarm niet kon bewegen. En naar mijn rechterpols hoefde ik maar één keer te kijken om te weten dat het fout zat. Die lag helemaal open. Heel heftig”, aldus Kieft.

Hartbewaking
Van de schade bij anderen kreeg hij weinig mee. “We hebben natuurlijk nog wel wat contact gehad. Cor Prein (dit jaar assistent en komend seizoen hoofdtrainer - MvH) is geopereerd aan zijn elleboog. En een jongen van het derde elftal lag op de hartbewaking met een gekneusde hartspier, maar die is daar gelukkig weer vanaf”, weet Kieft.

Hoe lang de revalidatie gaat duren, is nog niet bekend. Kieft: “Dat moet blijken na de operatie. Het zal wel even duren. Op mijn werk zit ik vaak achter een computer, dus dat zal met mijn pols wel problemen gaan opleveren.”   

Maarten van Hoogevest
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden