Geen promotie Well na krankzinnige finale

Nieuws 18 keer gelezen

WELL – Well heeft geen promotie kunnen afdwingen naar de derde klasse. De ploeg van de succesvolle trainer Hans van Gameren ging zaterdag in de finale van de nacompetitie pas na verlenging onderuit tegen BLC uit Den Bosch: 7-4.

Op neutraal terrein in Zaltbommel stond Well na 45 minuten verrassend met 2-3 voor in een finale die alle kanten op stuiterde. Na een aarzelend begin opende BLC de score, waarna uitblinker Dennis Bracht met een harde kopbal beide partijen in evenwicht bracht. Vanaf de aftrap scoorde BLC meteen 2-1, maar het veerkrachtige Well piekte vervolgens met twee goals in het laatste kwartier voor rust.

Eerst was Jan Lindhout goed voor de spectaculaire gelijkmaker nadat de Bossche keeper een kogelharde vrije trap van Dennis Bracht tot twee keer toe had gepareerd. In de slotminuut legde Bracht de bal breed op Danny Keijnemans die Well zowaar aan de leiding bracht.

Rode kaart
De rode kaart die Max de Koning één minuut na rust ontving voor het neertrekken van een doorgebroken Bosschenaar brak in één klap de flair waarmee Well de tegenstander voor rust bestreed. Volgens de Wellse bank mat de arbiter met twee maten door in de eerste helft een Bosschenaar te ontzien die de doorgebroken Niels Kraaij vloerde.

Met tien man duurde het nog bijna een halfuur voordat BLC op 3-3 kwam. Daarna hadden de Bosschenaren de winst voor het grijpen toen het 4-3 werd, maar uit het niets bracht verdediger Lennard Veldhuizen beide partijen weer op gelijke hoogte vlak voor de negentig minuten waren verstreken.

Zenuwinzinking
Een tweede gele kaart voor BLC-verdediger Ted van Lokven aan het begin van de verlenging bracht de hoop op een gelijkwaardig slot terug, maar ineens sloeg BLC een gat van drie treffers. Vooral de individuele kwaliteiten van spits Teun Kessens, in totaal goed voor vier goals, en de 43-jarige veteraan Halim Abdellaoui gaven in Zaltbommel de doorslag.

Well-trainer Van Gameren: “BLC hield het veld ontzettend goed breed, wat voor ons moeilijk te belopen was en ontzettend veel energie kostte.”

Achilleshiel bij Well was de linkervleugelverdediging die zijn handen vol had aan de rappe Teun Kessens die drie keer scoorde. Ook in het doel kan Van Gameren niet zijn sterkste man opstellen. Keeper Arjan van Aalst gaf na een zenuwinzinking thuis tegen Dubbeldam, waarbij hij schuld had aan zeker twee goals, zijn basisplaats op aan vierde keeper Jochem Bouman.

Hoewel Bouman zijn ploeg bij een 3-3 stand meermalen redde, oogde de sluitpost met name in een-tegen-eensituaties onzeker. Well had verder de pech dat spelverdeler Barend Blom matig in de wedstrijd zat en uitblinker Bracht aan het begin van de tweede helft uitviel met een hamstringblessure.

Erehaag
De teleurstelling over het mislopen van promotie bleef niet lang hangen. Van Gameren: “We hebben ontzettend kunnen genieten van de nacompetitie, tot aan de finale is promoveren nooit een must geweest. Na afloop heb ik ten overstaan van de jongens een buiging gemaakt. Ik ben ook maar een trainer van mens en bloed en voor deze groep heb ik veel respect. Na afloop kwam uit de groep ineens het idee om een erehaag te vormen voor BLC. Waarin een kleine vereniging groot kan zijn.”