GVV'63 veilig, maar onthutst over gebeurtenissen in Dordrecht

Nieuws 43 keer gelezen

GAMEREN - GVV’63 mag zich komend seizoen opnieuw tweedeklasser noemen, maar de vijandige ambiance waaronder handhaving zaterdag gestalte kreeg vergalde elke zin in een leuk feestje.

Tegenstander GSC/ODS uit Dordrecht won het duel met 3-1, onvoldoende om de 4-0 nederlaag op Hemelvaartsdag in Gameren weg te poetsen. De thuisploeg hanteerde in Dordrecht de botte bijl; zeker vier spelers kwamen weg met geel terwijl hun overtredingen donkerrood kleurden. De spelersgroep van GVV’63 moest Dordrecht onder politiebegeleiding verlaten.

De Papendrechtse scheidsrechter Ad van Drunen beëindigde het duel voortijdig.

Nog nooit meegemaakt
Trainer John Laponder was bijna vier uur na de wedstrijd nog onthutst over de gebeurtenissen. “Ik loop al een tijdje mee, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. In de laatste minuut kregen wij een penalty die werd benut door Erik van de Werken. Terwijl de spelers een feestje vierden vanwege het maken van de 3-1, knalt de keeper de bal expres keihard tegen de rug van Erik."

"Andere voorbeelden? Maikel van Tuyl wil een bal oprapen, maar een tegenstander zet al vanaf tien meter een vliegende tackle in. Een supporter van GSC/ODS die bij ons in de kleedkamer inbreekt. Een speler die er eerder met twee keer geel is uitgestuurd, sprint na afloop het veld op om supporters uit Gameren aan te vallen. De scheidsrechter, hij floot best goed, had vanmiddag andere kleuren moeten geven.”

Compliment
GVV’63 kwam al na twintig seconden op achterstand uit een penalty na een overtreding van Van de Werken. De intimiderende tegenstander schoot nog binnen het half uur de 2-0 binnen. Even vreesde Laponder dat zijn ploeg zich zou laten meesleuren.

“Ik moet mijn ploeg een groot compliment maken dat ze zich niet uit de tent hebben laten lokken. Ze hebben zich rustig gehouden.” De derde Dordtse treffer viel twee minuten voor tijd, uiteindelijk te laat om GVV’63 nog echt te verontrusten. In de tweede helft kreeg naast twee Dordtse spelers ook GVV’er Bert van Selm twee keer geel en dus rood.

In de kantine in Gameren bleef het feestgedruis over een jaar verlenging in de tweede klasse achterwege. Laponder: “Onder de supporters waren ook veel vrouwen met kinderen. Terug in Gameren hadden ze het uren later nóg over wat er allemaal in Dordrecht is gebeurd.”

Klappen
Voorzitter Thijs Blom van GSC/ODS relativeert op Dordt Centraa de gebeurtenissen. "Er zijn op een paar plekken klappen uitgedeeld, maar er was geen sprake van een massale vechtpartij."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 11 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33