LRC: goed seizoen eindigt in deceptie

Algemeen 2 keer gelezen

LEERDAM – LRC slaagde er niet in een sterk seizoen te bekronen met promotie naar de hoofdklasse. In de nacompetitie was WVF uit Zwolle met 1-2 te sterk.

Sombere gezichten na de nederlaag van LRC. Zestig punten in de competitie en geen promotie. In de 1e klasse A was Breukelen net iets beter. In de nacompetitie bleek het Zwolsche WVF en sta-in-de-weg.

“We waren vol vertrouwen”, gaf LRC-trainer Marcel van Steenis toe. “Niemand had rekening gehouden met het scenario dat we het niet zouden redden.”

Het was echter de realiteit. LRC moest winnen om promotie te bewerkstelligen. Het zat er tegen WVF eigenlijk geen moment in. “Soms moet de bal een keer goed vallen, dat gebeurde vandaag niet”, aldus Van Steenis.

Droomstart
De Leerdammers kenden op eigen veld een droomstart. Al na zeven minuten pakte de ploeg een voorsprong. WVF-doelman Mike te Wiele ging stevig in de fout, door een vrij eenvoudige bal los te laten. Wie anders dan André Zondag profiteerde met de vroege 1-0.

WVF moest vervolgens komen, maar werd door de thuisploeg in het zadel geholpen. Bij een corner kopte Robin Boekhout de 1-1 in eigen doel. “Dat was een behoorlijke domper”, vond Zondag. “Tot dat doelpunt kwamen zij er niet aan te pas.”

Opportunistisch
Na rust probeerde LRC er met opportunistisch voetbal wat van te maken. De Leerdammers kregen ook kansen. Rogier Gerritsen kreeg de bal er na een indraaiende vrije trap net niet in. Bij een vrije trap van Zondag maakte doelman Te Wiele zijn fout vakkundig goed. Waar LRC het net niet vond, waren de gasten een kwartier voor tijd wèl succesvol. Een dubieus gegeven vrije trap eindigde op de paal; Bas Bouwhuis scoorde de rebound: 1-2.

Vermoeidheid
“Toen kwam de vermoeidheid ineens heel hard binnen”, aldus Zondag. “We hebben daarna nog alles gegeven, maar het lukte niet. Ik had heel graag met promotie afscheid genomen. Heel zuur dit”, aldus Zondag, die zijn indrukwekkende carrière niet op een waardige manier kon eindigen.

“Ik denk niet dat de beste ploeg gewonnen heeft”, vond Van Steenis. “Maar zij waren wel heel degelijk. Bij ons zat het niet mee. Jammer, maar het is niet anders.” 

Maarten van Hoogevest

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden