Promotie naar 1e klasse ver weg voor Tricht

Nieuws 157 keer gelezen

TRICHT – De kans voor Tricht op promotie naar de eerste klasse is op Hemelvaartsdag een stuk kleiner geworden. In de eerste finalewedstrijd van de nacompetitie werd thuis met 0-2 van Roda Boys verloren. Pascal Ippel en Ozcan Ozkaya maakten in Tricht voor zeshonderd toeschouwers de doelpunten.

Zaterdag is de return in Aalst, maar Roda Boys staat al met één been in de eerste klasse want Tricht zal daar nu met minstens twee goals verschil moeten winnen om de zaak nog te kunnen omdraaien.

Na een voorzichtig begin in Tricht kwam het eerste doelgevaar pas na een kwartier bij Roda Boys vrije trappen van Pascal Ippel en Jean-Philip Becht. Voor Tricht kreeg Ramon van Soelen na twintig minuten de eerste kans, maar hij scoorde niet en ook Wesley van Maurik mikte in de rebound naast.

Roda Boys voetbalde iets beter en bij een knal van Becht moest keeper Rian Drost redden. Tricht stelde er verder alleen een vrije trap van Wesley van Maurik tegenover, doch doelman Jeffrey van der Loo bleek paraat. Doelman Rian Drost hield Tricht nog lang op de been. Hij redde goed bij een ver schot en een kopbal van Frans van de Steenhoven na weer een vrije trap van Ippel.

Fout
In de 37e minuut werd het na een fout in de Trichtse defensie toch 0-1. Pascal Ippel profiteerde en scoorde koel. De thuisclub probeerde nog voor de rust langszij te komen. Ramon van Soelen kopte echter naast. Wesley van Maurik kwam na een Aalster aarzeling tussen Becht en de keeper wel dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot trof slechts het zijnet.

Met een te hoog gericht schot van Ozkaya voor de gasten brak de rust met 0-1 aan. Bij Tricht moest Arjan Hakkert door Kevin van de Bergh worden vervangen.

Beslissing
Roda Boys kreeg ook in de tweede helft de eerste mogelijkheid, maar Tim van de Laar kopte na een voorzet van Ippel naast. Tricht drong aan en streed in de beginfase na de rust verwoed voor de gelijkmaker, doch schoten van Wesley van Maurik en Ramon van Soelen gingen net naast en een voorzet van rechtsback Tim Hakkert belandde op de lat.

Roda Boys had het even lastig, maar een prima pass van routinier Becht leidde in de 62e minuut de beslissing in.
Aanvoerder Ozcan Ozkaya rondde de aanval na een goede balaanname met een hoog schot fraai af: 0-2. Dat was de beslissing, want tijdens het slothalfuur bleek Tricht ook met later spits Prebibo Okunwie en Sven van Maurik als verse krachten niet meer bij machte om offensief veel terug te doen. Alleen bij een schot van de opgerukte verdediger Mark van Zijl kwamen de bezoekers nog in gevaar.

In de slotfase had de Zeeuwse arbiter Jobse voor beide teams nog diverse gele kaarten nodig, maar de verdiende 0-2 winst van een beter spelend Roda Boys bleef ook in zes minuten extra tijd onbedreigd. Dus is de Aalster ploeg na de 0-2 zege duidelijk favoriet voor promotie naar de eerste klasse.

De selectie: Rian Drost, Tim Hakkert, Wesley van Maurik( Prebibo Okonwie) Arjan Hakkert ( Kevin van de Bergh) René van Soelen,  Rens Vermeltfoort, Ramon van Soelen, Leroy Peelen, Kevin van Burk (Sven van Maurik) Robin de Raadt, Mark van Zijl.

(verslag: vv Tricht)