Roda Boys kan champagnefles bijna ontkurken

Nieuws 9 keer gelezen

AALST/TRICHT – Roda Boys kan promotie nauwelijks ontgaan na de 0-2 zege op Hemelvaartsdag bij Tricht.

Zaterdag is in de return op De Maaskant in Aalst een gelijkspel of een 0-1 nederlaag al voldoende om na één seizoen terug te keren naar de eerste klasse.

In een duel waarin de kansen bijzonder spaarzaam waren kwam Roda Boys nauwelijks in de problemen. Halverwege de eerste helft openden de gasten de score: Pascal Ippel omspeelde de Trichtse keeper op aangeven van uitblinker Toby Tan, die vanwege een plotselinge blessure van Sjoerd Boons speelde als middenvelder.

Na ruim een uur verdubbelde het dodelijk efficiënte Roda Boys de marge. Daarin was een hoofdrol weggelegd voor Ozcan Ozkaya, die na een dieptepass van JP Becht handig een Trichtenaar uitkapte en vanaf de rand van het zestien metergebied verwoestend uithaalde: 0-2.

Lat
Tricht stelde daar twee goede mogelijkheden tegenover. Een dwarrelbal belandde buiten het bereik van keeper Jeffrey van der Loo op de lat. De doelman voorkwam later in de tweede helft met een knappe reflex dat Tricht de aansluitingstreffer scoorde.

Bij Roda Boys ontbraken behalve de geblesseerde Boons ook de basisspelers Maikel van Opijnen en Hans de Jong, beiden vanwege een schorsing. Daarom kreeg Leroy van Riessen een basisplaats in de verdediging.

Roda Boys-Tricht begint zaterdag 31 mei om 14.30 uur.