GVV’63 bijna zeker van extra jaar tweede klasse

Nieuws 8 keer gelezen

GAMEREN – GVV’63 heeft zich op Hemelvaartsdag zo goed als zeker verzekerd van een hernieuwd verblijf in de tweede klasse. Na een 0-0 ruststand stortte derdeklasser GSC/ODS als een kaartenhuis in elkaar: 4-0.

Voor de thuisploeg waren achtereenvolgens Erik van de Werken, Pascal Rijkers, Dennis de Bruin en Patrick van Tuijl doeltreffend. De eerste twee goals kwamen uit een kopbal, de laatste twee doelpunten vielen in blessuretijd.

Arrogant
In de eerste helft viel er weinig te genieten in Gameren. De verdediging speelde de lange bal op gelegenheidsspits Nick Ekelmans die ondanks zijn postuur niet was opgewassen tegen zijn boomlange bewaker. In de tweede helft speelde GVV’63 de bal over de grond en prompt vielen de doelpunten.

Trainer John Laponder: “Ik heb in de rust gezegd: jullie zijn veel beter dan élke derdeklasser, alleen moeten jullie het wel laten zien. Misschien klinkt het arrogant, maar ik vind GVV’63 dan ook kwalitatief beter dan andere ploegen in de derde klasse. Gelukkig hebben we in de tweede helft afstand genomen.”

Goed gedaan
In de kantine in Gameren was het donderdag feest, maar dat was vanwege de promotie van het tweede elftal naar de reserve tweede klasse. Het vlaggenschip kan zich zaterdag al bij een 3-0 nederlaag bij GSC/ODS in de tweede klasse handhaven. Laponder is niet van plan om het zo ver te laten komen.

“Wij gaan in Dordrecht spelen om een goal te maken, een 4-0 voorsprong kún je niet verdedigen. En als we het redden - dit mag je niet uit handen geven - dan hebben we het in Gameren gewoon goed gedaan. Dan is het tijd om elkaar een hand te geven en ieder zijn weg te gaan.”

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33