Deceptie voor Unitas

Nieuws 42 keer gelezen

GORINCHEM - Unitas-zondag is ook volgend seizoen tweedeklasser. De kans op promotie viel al in de eerste ronde van de nacompetitie in duigen.

Unitas verloor een week geleden volkomen onnodig met 3-2 van Beerse Boys en was er van overtuigd het verschil zondag op eigen veld weg te poetsen. Daar leek het de eerste 25 minuten ook op, want Unitas startte aanvallend en overtuigend. De grootste kans was voor Niels den Haan, die op de keeper schoot.

De goal viel echter aan de andere kant, toen Dennis Schapendonk van Beerse Boys ongehinderd op avontuur mocht gaan en kon afdrukken (0-1). Vanaf dat moment was er van de overtuiging van Unitas, dat zomaar ook nog strafschop tegen had kunnen krijgen, weinig meer over. Alleen spits Christiaan Perrier kreeg nog een goede mogelijkheid.

Rood
Na rust kwam Unitas met tien man te staan; Bjorn Trapman kreeg rood wegens vermeend natrappen. In ondertal deed Perrier een kwartier voor tijd nog wel iets terug (1-1), waardoor de thuisploeg nog één goal nodig had om een verlenging af te dwingen. Maar het was invaller Twan Louwers die in de blessuretijd het laatste sprankje Gorinchemse hoop aan gruzelementen schoot (1-2).

Het zwaar teleurgestelde Unitas wist zich uitgeschakeld, waardoor zaterdag 1 en zondag 1 volgend seizoen op hetzelfde niveau (2e klasse) zullen uitkomen.