SteDoCo: en nu Staphorst

Nieuws 53 keer gelezen

HOORNAAR – Voor een kleine 1000 toeschouwers verzekerde hoofdklasser SteDoCo zich na een dikverdiende 2-1 overwinning op RVVH en een prachtige voetbalmiddag van de volgende ronde in de nacompetitie. Na ASWH en RVVH wacht nu een tweeluik met Staphorst, de klasseperiodekampioen van de hoofdklasse C.

“Met trots keek ik vanmiddag naar mijn jongens”, glom SteDoCo-trainer Virgil Breetveld na afloop. “Onze passie, net als afgelopen dinsdag tegen ASWH, heeft weer de doorslag gegeven. Daarnaast natuurlijk de tactische variant die we vandaag hebben gespeeld. Achterin voetbalden we al heel snel één op één. Hierdoor ben je kwetsbaar, maar kregen Jaimy van der Meer en Chris Boom alle vrijheid vanaf de zijkanten.”

RVVH startte niet met de vertrouwende afwachtende spelopvatting, maar zocht in de openingsfase zowaar direct de aanval.  Veel verder dan enkele verdwaalde schoten op doel kwamen de Ridderkerkers niets. Dit ondanks de ietwat onzekere Marvin Westerduin, die na enkele weken afwezigheid duidelijk wedstrijdritme miste. Natuurlijk werden de geschorste Erik de Kruijk en Benjamin de Gans gemist, maar de uitblinkende Levi Slob deed het uitsteked in het hart van de verdediging.

Superscherp
“Ik voer mijn taak uit, niet meer dan dat. Als je achterin man op man speelt, dan moet je superscherp zijn. En dat ben ik op dit moment”, lachte de 25-jarige legerofficier. “We werken keihard en hebben 100% alles voor elkaar over. Heerlijk, het toetje nacompetitie is verlengd. Met dit team moeten we ver kunnen komen. We hebben niets te verliezen en we kunnen onder druk goed presteren. Nu Staphorst.”

Een terechte verlenging, want de mannen uit Hoornaar waren op eigen veld heer en meester. Na een redelijk gelijkopgaande openingsfase brak Roel de Kruijk de ban. In de 18e minuut wist de behendige Ameidenaar een hoge voorzet van Chris Boom achter doelman Jacob  van den Belt te krijgen en de 1-0 op het scorebord te zetten.

RVVH wist zich duidelijk geen raad met deze onverwachte achterstand en hanteerde nog meer de lange bal. Zonder resultaat, of het moeten de vele cornerballen zijn geweest.

Op rozen
Vrij snel na de helftwisseling zat SteDoCo op rozen. Nadat de eerste kans door Roel de Kruijk werd verprutst, was de tweede doelpoging wel raak. Willem Looijen heette de doelpuntenmaker. Een schot van Jaimy van der Meer strandde in het overvolle vijfmetergebied, maar Looijen scoorde in de rebound. De vermoeid ogende Spijkse goaltjesdief had er twee pogingen voor nodig, maar daar maalde niemand om aan Hoornaarse kant.

Bij de Ridderkerkse tegenstander was het geloof in een goede afloop direct verdwenen. Ook een dubbele wissel hielp RVVH niet over het dode punt heen. Het was wachten op de bevrijdende 3-0, maar die kwam niet. Een schot van Marvin Westerduin spatte uiteen op de vuisten van Van den Belt.

Een kwartier voor het officiële einde kregen de gasten hun eerste kansje, maar van dichtbij schoot invaller Micha Moerenhout hoog over.

Venijn in de staart
De wedstrijd kabbelde naar het einde en was in feite gespeeld. Roel de Kruijk vergat de kers op de Hoornaarse taart te zetten, door in de 88e minuut niet de derde treffer te produceren.

Maar het venijn zat ‘m in de staart. Honderdtwintig tellen nadat de vierde official had aangegeven dat er nog vier minuten in blessuretijd gespeeld moesten worden, tikte Jordey van Dam de aansluittreffer binnen. Enkele hachelijke momenten volgden, maar echt in gevaar kwam SteDoCo niet.

Voor de winst
En nu wacht dus Staphorst, dat 'grote namen' als Harkemase Boys en ACV elimineerde.

“Ik heb mij alleen op deze nacompetitieronde gefocust en nog niet op het vervolg”, beaamde Breetveld. “Een 0-4 overwinning van onze komende tegenstander op ACV zegt mij niets. In feite is het net bekervoetbal. Het gaat niet om de punten, maar om de winst. Maar één ding is zeker: SteDoCo staat op de kaart. Vier maanden geleden had niemand ooit van SteDoCo gehoord, maar na vandaag worden we in voetballand voor vol aangezien.”

“Wij gaan voor de winst”, durfde Chris Boom vooruit te blikken. “Persoonlijk vind ik het een voordeel om eerst thuis te spelen. Op dinsdagavond naar Staphorst is geen pretje, dan ga ik liever op zaterdagmiddag.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 7 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 7 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 14 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 16 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44