Fouten stellen Beesd voor loodzware opgave

Nieuws 46 keer gelezen

BEESD – Beesd staat voor de zware taak zich te handhaven in de derde klasse. De eerste nacompetitiewedstrijd tegen vierdeklasser GVV ging met 1-3 verloren.

Beesd gaf zijn kansen op een goede afloop in 45 minuten zo goed als weg. De 0-3 ruststand had de thuisploeg aan zichzelf te wijten. “We geven de doelpunten gewoon weg”, baalde trainer Wim Bender na afloop. “Dan kun je zeggen dat zij effectiever zijn, maar dat vind ik hier niet eens van toepassing.”

Dramatisch
De eerste helft verliep voor Beesd dramatisch. De ploeg begon nog heel aardig aan de derby. Een doelpunt van Rens Bronk wegens hands afgekeurd. Vrije schietkansen van Hans Kroeze en Ricardo den Hartog verdwenen hoog over het doel van de buurman uit Geldermalsen.

Halverwege de eerste helft kwamen de gasten uit het niks op voorsprong. Een voorzet werd getoucheerd door Ronald Meering en verdween langs de grabbelende handen van Beesd-doelman Dennis de Vaal. Daarna raakte Beesd de weg kwijt. Na een halfuur kon GVV-aanvaller Marcel van der Heijden richting De Vaal. De doelman haalde de aanvaller neer. De toegekende strafschop werd door Van der Heijden zelf omgezet in de 0-2. Drie minuten later mocht Van der Heijden ongehinderd zelfs de 0-3 binnen schieten.

Gehavend
Beesd speelde weliswaar met een gehavend elftal, maar dat was volgens Bender geen geldig excuus. “We lieten in de eerste twintig minuten zien ook met deze spelers prima te kunnen spelen.” Toch werd met name de afwezigheid van de geblesseerde middenvelder Jasper Gremie en de geschorste aanvoerder Coen Verwolf stevig gevoeld.

Na rust kwam de thuisploeg beter voor de dag en het had zich zomaar een betere uitgangspositie kunnen verschaffen. Het kwam echter niet verder dan de 1-3 van Rens Bronk. Igor Bassa en Randy den Hartog hadden de 2-3 moeten maken, maar faalden. Na twee gele kaarten voor Jasper van Bremen werd het er voor Beesd niet makkelijker op en de aansluitingstreffer kwam er niet meer.

Dat Beesd de nacompetitie bereikte, was een knappe prestatie. “Maar een halfjaar keihard werken, geven we zo in één helft weg”, zei Bender. “We zijn van ver gekomen. Het seizoen heeft energie gevreten. Dan loop je tegen blessures aan.” Bender weet dat de kansen van zijn ploeg om de volgende ronde te bereiken danig geslonken zijn. “We hebben weer drie extra schorsingen en misschien komt alleen Jasper Gremie terug van een blessure. Om dan een 1-3 nederlaag bij GVV goed te maken, is lastig. Maar we geven ons niet gewonnen.”