Volop spanning in Leerdam en omstreken

Nieuws 7 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Komend weekend staan er in de regio Leerdam volop belangrijke wedstrijden op het programma. Naast de beslissingswedstrijd Asperen-Streefkerk strijdt ook LRC nog om de titel. Leerdam Sport, Everstein, ASH en Beesd moeten proberen degradatie af te wenden of de nacompetitie te ontlopen.

LRC kwam afgelopen weekend bij VVZ’49 niet verder dan een gelijkspel en is nu in de titelstrijd afhankelijk van FC Breukelen, dat komend weekend tegen VVZ uit komt. LRC speelt zelf op eigen veld tegen Almkerk en moet zien van deze ‘Angstgegner’ te gaan winnen. Onderin is Leerdam Sport nog altijd niet gedegradeerd. Als de ploeg dit weekend zelf bij Eemdijk weet te winnen en concurrenten CSW en Nivo Sparta winnen niet, dan staan de drie ploegen met een gelijk aantal punten onderaan. Ze zullen dan in een onderlinge competitie gaan uitmaken wie degradatie ontloopt.  

Gedevalueerd
Ook SC Everstein moet nog vol aan de bak. Op dit moment staat de ploeg gelijk met Altena. Als Everstein bij Rijswijkse Boys weet te winnen, is het in ieder geval verzekerd van een beslissingswedstrijd. Altena ontmoet Tricht, dat zich voorbereidt op de nacompetitie. Datzelfde geldt voor WNC dat een gedevalueerde topper speelt tegen kampioen FC Lienden.

Afwachten
ASH moet op eigen veld tegen kampioen Papendrecht proberen te winnen en dan maar afwachten of het genoeg is om de nacompetitie te ontlopen. Herovina heeft nog een kleine kans op de derde periodetitel. Bij winst op bezoek bij ZBC’97 is de ploeg uit Herwijnen nog afhankelijk van de resultaten van VVAC en Groote Lindt.

Voor Heukelum en SSC’55 staat alleen de eer op het spel. Beide ploegen hebben 32 punten en zullen het seizoen positief willen afsluiten.

Beslissingswedstrijd
De reguliere competitie in de 4e klasse C zit erop, maar de belangrijkste beslissing is nog niet gevallen. Asperen en Streefkerk spelen zaterdag om 18.00 uur op het terrein van VVAC om de titel.

Zondag
Beesd speelt bij Baardwijk om rechtstreekse degradatie uit de 3e klasse te ontlopen. Bij winst is de ploeg verzekerd van deelname aan de nacompetitie. In 4F krijgt Rhelico bezoek van Nieuwkuijk. De gasten zijn bij winst kampioen. Kan Rhelico roet in het eten gooien?

Maarten van Hoogevest

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 2 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 3 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 5 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 5 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 6 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 8 uur geleden