Wedstrijd van het jaar voor Roda Boys

Nieuws 16 keer gelezen

BOMMELERWAARD – Het is voor Roda Boys zaterdag mogelijk erop of eronder in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse F.

De Aalstenaren gaan op bezoek bij koploper Lienden. Bij winst neemt Roda Boys met nog één wedstrijd te gaan de leiding met één punt verschil. Ook een gelijkspel betekent dat de beslissing in de titelstrijd pas op de slotdag valt, waarbij WNC nadrukkelijk op het vintentouw zit. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twee punten in het voordeel van de Liendenaren. Bij verlies is Lienden kampioen en rest Roda Boys alleen de nacompetitie om alsnog promotie af te dwingen naar de eerste klasse.

GVV’63
In 2F zijn nog twee scenario’s denkbaar voor degradatiekandidaat GVV’63. De formatie van coach John Laponder staat na de 3-0 zege tegen SVW nog altijd laatste, maar bij goede resultaten in de laatste twee duels kan de ploeg nog twee plekken stijgen en zich alsnog kwalificeren voor de nacompetitie. Zaterdag meldt GVV’63 zich bij sv Capelle, op de slotdag komt GDC in Gameren op bezoek.

Nivo Sparta
Ook eersteklasser Nivo Sparta blijft op de laatste twee competitiedagen verwikkeld in een felle degradatiestrijd. Met zware wedstrijden voor de boeg uit tegen Zuidvogels (komende zaterdag) en thuis tegen nummer vier ARC (10 mei) mag het ergste worden gevreesd voor de ploeg die anderhalve week geleden nog kansloos met 0-3 onderuit ging tegen hekkensluiter Leerdam Sport. Dat is overigens de tegenstander waarmee concurrent CSW zaterdag de degens kruist.

Zuilichem
Het reeds veilige Zuilichem, dat na de winterstop opmerkelijk goed presteerde en een indrukwekkende opmars maakte op de ranglijst, moet uit tegen Heukelum. Thuis verloor Zuilichem kansloos met 0-4.

Brakel
In 4D zijn de drie Bommelerwaardse clubs uitgevoetbald. Well, dat op de vorige competitiedag indrukwekkend uithaalde tegen MVV’58 (6-1), speelt uit bij Olympia’60. Ongeacht de uitslag worden de mannen van trainer Hans van Gameren vierde. Omdat Kerkwijk geen spelverplichtingen meer heeft, kan Brakel ten koste van Kerkwijk nog eindigen als vijfde. Een gelijkspel thuis tegen Giessen is daarvoor toereikend.

DSC
In de zondagklasse 3C ligt DSC op schema voor een nacompetitieplek. De Kerkdrielenaren verdedigen de derde plaats zondag bij BMC.

Alem
Alem kan zich in 4F zo goed als veilig spelen bij winst tegen Elshout. Voor het deze periode slecht presterende Jan van Arckel staat tegen FC Engelen niets meer op het spel. Dat geldt ook voor het allang gedegradeerde Hurwenen, dat tegen SCR probeert om de derde seizoenszege binnen te slepen.

Heerewaarden
Ook in 5D staat er zo goed als niets meer op het spel, of het moet de wens zijn van Heerewaarden om de laatste plaats over te doen aan. De roodzwarten moeten dan wel winnen van de vermoedelijke kampioen TGG. Middenmoters RKVSC en Rossum spelen in Velddriel een derby. Hedel gaat op bezoek bij Teisterbanders. De ploeg uit Kerk-Avezaath heeft nog een theoretische kans op het kampioenschap.

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 6 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33