Swets en Van Hoogdalem naar Unitas-zaterdag

Nieuws 7 keer gelezen

ARKEL/GORINCHEM - Aanvoerder Wesley Swets en Bjorn van Hoogdalem verruilen ASV Arkel volgend seizoen voor het naar de 2e klasse gepromoveerde Unitas-zaterdag.

Het ambitieuze Arkel raakt door deze overstap al drie spelers kwijt, want Dylan Verschoor is aangetrokken door LRC Leerdam.

Bestuurslid Technische Zaken Dick Pelle wil nog geen commentaar leveren op het vertrek van drie talentvolle spelers uit zijn jonge selectie. “Voorzitter Berend Buddingh’ komt dit weekend terug van vakantie. Alvorens met een bestuurlijk standpunt naar buiten te komen, willen we eerst de ontstane situatie bespreken. Persoonlijk wil ik graag de ontwikkelingen verder afwachten en ons focussen op de nacompetitie.”

Knoop doorgehakt
Wesley Swets (19) is het roerend met Pelle eens.

“Ik liep al een tijdje met het idee. Afgelopen weekend heb ik de knoop definitief doorgehakt. En als je eenmaal de keuze hebt gemaakt, dan moet je er ook niet mee blijven lopen. Bjorn van Hoogdalem dacht er precies hetzelfde over en heeft zijn vertrek gelijktijdig aangekondigd. De onzekerheid is uit de lucht. Vanaf nu moeten alle koppies dezelfde kant op en gaan we proberen met Arkel de nacompetitie goed af te sluiten.”

Toe aan verandering
Overigens vertrekt Swets met pijn in zijn hart.

“Ik voetbal vanaf mijn jeugd op Schoonzigt, maar ik ben toe aan een verandering. Niets ten nadele van Arkel, want ik heb het super naar mijn zin. De dit seizoen tegenvallende resultaten, persoonlijk presteer ik ook minder, zijn eveneens niet de oorzaak. Ik hoef ook niet per se weg. Maar toen Unitas mij belde en ik de club bezocht had, was het gevoel goed. Ik wil mijzelf nover een paar jaar niet verwijten dat ik de kans heb laten lopen om mij als voetballer te ontwikkelen.”

Swets en Van Hoogdalem worden bij Unitas niet herenigd met hun voormalige ploegmakker Corné van Horik. De spits gaat naar de van de zaterdag- naar de zondagtak van Unitas, zo werd al eerder bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden