Mogelijk opnieuw blessureleed voor Stadhouders

Nieuws 6 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Na ruim een half jaar uitgeschakeld te zijn geweest vanwege gescheurde kruisbanden dreigt opnieuw blessureleed voor Erwin Stadhouders. De talentvolle middenvelder van Nivo Sparta meldt zich dinsdag (vandaag) in het ziekenhuis voor een MRI-scan aan zijn rechterknie.

Die moet uitwijzen of er opnieuw sprake is van fysiek ongemak. Twee weken geleden voelde de 22-jarige Stadhouders dat er mogelijk iets mis was nadat hij op de training een schot van een ploeggenoot had geblokt. Een dag later zakte hij door de knie. Sindsdien zijn de klachten verminderd, maar heeft hij niet meer gespeeld of getraind.

Stadhouders ging voor advies onder meer naar de fysiotherapeut van NEC, de eredivisionist waarvoor hij tot twee seizoenen geleden uitkwam. Die vermoedt in eerste instantie dat de stekende knie geen verband houdt met zijn oude kruisbandblessure, maar mogelijk met een nieuwe meniscusblessure.

Op zijn advies gaat Stadhouders vandaag naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. De uitslag wordt op 7 mei verwacht, maar de Ossenaar krijgt mogelijk eerder uitsluitsel.

Reservebank
De eventuele blessure is een grote domper voor Stadhouders die tussen de zomer van 2013 en afgelopen voorjaar zes maanden uitgeschakeld was vanwege gescheurde kruisbanden. Deze blessure kwam pas in Zaltbommel aan het licht, maar had hij achteraf gezien al opgelopen in een wedstrijd met zijn vorige club Achilles’29.

De afgelopen weken bracht de herstelde Stadhouders het na enkele invalbeurten eindelijk tot basisspeler, maar vlak voordat zijn knie opnieuw opspeelde startte hij onder interim-trainer Bert Ruijsch weer op de reservebank.

Lasse Schöne
De mogelijkheid van een blessure én de kans op degradatie naar de tweede klasse; het is allerminst het rooskleurigste voetbalseizoen in de nog korte carrière van Stadhouders.

“Natuurlijk is het balen dat het allemaal zo loopt. Ik ben met heel andere verwachtingen naar Nivo Sparta gekomen. Twee jaar geleden speelde ik nog met jongens als Lasse Schöne en Bram Nuytinck tegen Davy Klaassen en Jody Lukoki, nu degraderen we misschien en ben ik misschien opnieuw geblesseerd. Mogelijk kan ik dit seizoen nog iets voor Nivo Sparta betekenen, maar dat is allemaal afhankelijk van de scan.”

Twijfels over tweede klasse
Het is nog onduidelijk waar Stadhouders komend seizoen speelt. “Ik heb daar met Ruijsch nog niet echt over gesproken. Het is niet zo dat ik me te goed voor de tweede klasse, betaald voetbal heb ik namelijk wel uit mijn hoofd gezet. Maar mijn ambitie is toch wel om te spelen voor een topclub in het amateurvoetbal. Eerlijk gezegd twijfel ik wel over de tweede klasse.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 29 minuten geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 10 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 20 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 uur geleden