Cruciaal weekend in degradatiestrijd 3C en 3D

Nieuws 4 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Voor ASH en Heukelum staat dit Paasweekend een cruciaal dubbel programma gepland. Beide ploegen ontmoeten concurrenten in de degradatiestrijd.

Voor ASH staan er twee thuiswedstrijden op het programma. De nummer 13 van de ranglijst neemt zaterdag eerst op tegen VVAC, dat één punt meer heeft. Op Tweede Paasdag komt hekkensluiter DFC op bezoek. Twee overwinning zou de ploeg van trainer Gerrit Molenaar wat lucht verschaffen.

Herovina heeft zich inmiddels  zo goed als veilig gespeeld. Ook de ploeg van Hans Richters komt tweemaal in actie. Zaterdag gaat Herovina op bezoek bij Groote Lindt. Maandag komt VVAC naar Herwijnen. Bij zes punten kan Herovina zomaar op de vierde plaats terecht komen.

Kraker
Ook bij Heukelum spelen vooral de degradatiebelangen een rol. De wedstrijd zaterdag bij Good Luck is in dat kader een kraker tegen een directe concurrent. Bij de thuiswedstrijd twee dagen later staat tegen Wilhelmina’26 zelfs de tweede periode op het spel. Als Heukelum wint van de nummer twee van de ranglijst en BVV laat bij NOAD’32 punten liggen, is die periode voor Heukelum. Om die te verzilveren, moet de ploeg aan het eind van de competitie echter wel boven ‘de streep’ staan.

Doek vallen
Vrijwel alle overige ploegen komen dit weekend ‘slechts’ één keer in actie. LRC moet in zijn jacht op het kampioenschap van Roda’46 winnen. Een blik op de stand in de derde periode bewijst echter ook dat de ploeg uit Leusden in een aardige vorm verkeert. Voor Leerdam Sport kan komend weekend het doek definitief vallen. Tegenstander Nivo Sparta heeft de punten ook nog hard nodig.

WNC’s kans op de titel in 2F is verkeken, maar de Waardenburgers zijn nog in de race voor de nacompetitie. De ploeg heeft het behalen daarvan helemaal in eigen hand. Wil het dat zo houden, dan moet gewonnen worden van Altena. Tricht heeft dat ticket voor het toetje al lang en breed op zak. Winst bij Roda Boys, dat nog volop strijd om de titel, zal niet makkelijk worden.

SC Everstein kreeg onlangs slecht nieuws van de KNVB. De gewonnen wedstrijd bij GJS moet deels overgespeeld worden. Everstein moet met tien man een 2-1 achterstand goed maken. Dat mag de ploeg maandag gaan doen. Zaterdag moet er thuis van GDC simpelweg gewonnen worden.

Klap
In de 4e klasse C leed Asperen uitgerekend tegen Streefkerk zijn eerste nederlaag van het seizoen. De mannen van Richard Smaal moeten nu bij Arkel laten zien die klap te boven te zijn. De Asperse hoop is komend weekend gevestigd op hekkensluiter SVS´65, dat een bezoek brengt aan Streefkerk. Ieder voor SVS´65 positief resultaat zou een stunt zijn.

Vuren heeft met twee zeges op rij de smaak te pakken en wil daar bij Haaften een derde aan toevoegen. HSSC´61 verloor afgelopen weekend van Vuren en moet zich tegen SV Noordeloos herstellen. Het zal waarschijnlijk niet genoeg zijn voor de nacompetitie.

Paasmaandag
Zondagploegen Beesd en Rhelico komen maandag in actie. Voor Beesd blijven de punten uiterst kostbaar, maar de uitwedstrijd bij DSC is zwaar. Vierdeklasser Rhelico is uitgespeeld en uitgeblust. Het tegen degradatie vechtende Alem zal daarvan willen profiteren.

Maarten van Hoogevest

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33