Druk weekend voor derdeklassers in Land van H&A

Nieuws 3 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Het wordt een druk Paasweekend voor de clubs in de derde klasse. Met name Sparta’30 en Sleeuwijk moeten vol aan de bak.

Zaterdag treffen beide kemphanen elkaar op het Jan Cleasenhof in Andel. Inzet is de derde plaats, die praktisch recht geeft op nacompetitie. Op Paasmaandag wordt de strijd verder uitgevochten. Dat moet Sparta’30 op bezoek bij het nog niet veilige Woudrichem. De verwachting is dat Sleeuwijk het makkelijker heeft bij hekkensluiter ONI.

Voor Wilhelmina’26, tweede op de ranglijst, wacht ook een dubbelprogramma. Op zaterdag ontvangen de manschappen van trainer Frans van Wijk, die Sleeuwijk op afstand moeten houden, het onberekenbare NEO’25. Maandag wacht opnieuw een lastige klus bij Heukelum om het ticket voor de nacompetitie zo goed als veilig te stellen. Daarnaast zitten de Wijk en Aalburgers nog op het vinkentouw bij koploper Unitas.

NOAD’32 is de laatste weken goed op dreef. De Wijk en Aalburgers azen stiekem nog op de derde periode. SSC’55 moet zaterdag te kloppen zijn in Sprang Capelle. Maandag ontvangen de Korenzanders het wisselvallige BVV. Woudrichem moet zaterdag afrekenen met ONI in ‘s-Gravenmoer.

Tandvlees
In de topklasse is het bovenin de ranglijst nog niet helemaal gebeurd. Kozakken Boys loopt wel op het tandvlees met een door blessures sterk uitgedunde selectie. Kijken of gasten uit Werkendam zich nog een keer kunnen opladen voor de ontmoeting in Friesland met ONS Boso Sneek. Maandag wacht de halve finale voor de districtsbeker ZuidI bij De Valk.

Achilles Veen heeft nog een klein kansje om zich in de strijd te mengen voor de nacompetitie in de hoofdklasse. RVVH in Ridderkerk moet te kloppen zijn voor de manschappen van trainer Johan van Bijsterveld.

Alarmbel
In de eerste klasse A klinken voor Almkerk nog steeds de alarmbellen. Het zal niet makkelijk worden zaterdag tegen het als derde geklasseerde VVZ’49. Een andere keus dan 200 procent inzet is er niet om weg te blijven van de degradatieval.

In de tweede klasse kan het seizoen voor Rijswijkse Boys niet meer kapot. Drie punten tegen SV Capelle zou mooi meegenomen zijn. GDC is met een knappe eindsprint bezig om in veilige haven te komen. Winst bij SC Everstein zit er dik in. Lastiger is het voor Altena. Het is een minuut voor twaalf bij de Nieuwendijkers. Winst bij WNC ligt echter niet in de lijn der verwachtingen.

In de vierde klasse strijdt Giessen voor een plaats in de nacompetitie. Het moet voldoende motivatie zijn om zich tegen TSVV Merlijn van de beste kant te laten zien.

Paasmaandag
Op Paasmaandag komen de zondagclubs in actie. Be Ready staat veilig in de middenmoot. Er komen zo goed als zeker weer drie punten bij tegen hekkensluiter Raamsdonk. Dussense Boys zit goed in de problemen en doet het slecht de laatste weken. Het staat nog wel op een P/D plek in de vierde klasse C. Trainer Jerome Cetom zal hopen op herstel bij en tegen DSE om de doelstelling handhaven in de vierde klasse te halen.

In de vierde klasse F is HHC’09 er nog lang niet. Het kan wel een goede stap zetten bij winst tegen hekkensluiter Hurwenen.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 18 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 18 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44