LRC op weg naar een recordaantal punten

Nieuws 4 keer gelezen

LEERDAM - Trainer Marcel van Steenis was zaterdag na afloop in opperbeste stemming. Hij is geen man die doorgaans royaal met complimenten strooit, maar na de uitstekende eerste helft tegen Nieuwland kwam hij met een brede glimlach de kleedkamer in.

"Ik heb de ploeg inderdaad gecomplimenteerd met het uitstekende spel en de daaruit voortvloeiende vier goals. Wij voetbalden goed, direct en dwingend en hebben de tegenstander geen moment het gevoel gegeven dat er tegen dit LRC wat te halen viel. Ik heb er wel aan toegevoegd dat er snel een vijfde doelpunt gemaakt moest worden, want in het voetbal weet je het maar nooit. Wij winnen gemakkelijk van deze ploeg, maar zij pakken ARC twee keer waar wij dan weer van verliezen.”

Vanaf de bank werd met een schuin oog naar het resultaat van concurrent FC Breukelen gekeken. “Ons was al snel duidelijk dat die ploeg ook ging winnen en dat wij het echt zelf moeten doen.”

Rendement
Van Steenis was zaterdag vooral blij met de openingsgoal van Hans Odijk. De rechtermiddenvelder haalde van ver uit en verraste de doelman. “Het rendement van Odijk zal omhoog moeten. Hij speelt graag in de spits, maar dat zit er nu niet in. Ik verwacht van hem vanuit het middenveld meer diepgang, goals en assists. Op de training laat hij het zien. Ik hoop dat deze eerste treffer van het seizoen voor hem een eerste aanzet is.” Odijk zag ook nog een treffer ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel.

Uitstekend bezet
Zaterdag tegen Roda’46 zullen Vincent Verheul en Bart Muilenburg terugkeren in de selectie. De bank is toch al uitstekend bezet met onder meer Rutger van der Kleij en Nick Sprado. “De opdracht is helder: drie punten pakken en geen schorsingen meenemen naar de volgende wedstrijden tegen VVZ’49 en Almkerk.”

LRC zal waarschijnlijk op 62 punten moeten uitkomen om aanspraak op het kampioenschap te maken. Dat is een ongekend aantal en in elk geval een clubrecord.

Van Steenis is blij met de groep die hij nu nog tot zijn beschikking heeft. “Het is goed dat wij sterk zijn in de breedte, want zaterdag had ik toch acht spelers niet inzetbaar.”

Spits
Voor het nieuwe seizoen gaat het er steeds beter uitzien. Cor Bal is de nieuwste aanwinst. De 30-jarige multifunctionele linkspoot van Velsen heeft BVO-ervaring bij Telstar en was al langer in beeld bij de Leerdammers. Hij bezocht in januari het trainingskamp in Heemskerk en gaat in Leerdam wonen. LRC Leerdam is nog op zoek naar een spits, zoekt aanvulling aan de linkerkant en komt dan uit op tien nieuwelingen.

(bron: LRC-pagina in Het Kontakt Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden