Ruijsch maakt seizoen af bij Nivo Sparta

Nieuws 89 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Bestuursmedewerker technische zaken Bert Ruijsch lost de woensdagavond ontslagen trainer Roland Schuermans af als hoofdtrainer van Nivo Sparta.

Ruijsch moet de club in de vier resterende duels zien te behoeden voor degradatie uit de eerste klasse. De ploeg neemt het thuis nog op tegen ARC en Leerdam Sport’55. Verder gaat de Zaltbommelse degradatiekandidaat nog op bezoek bij Zuidvogels en komende zaterdag Eemdijk.

“Ik geef niet op, al zal het echt niet makkelijk worden. Noorthoek (vleugelspits, red.) en Lutgens (spits of aanvallende middenvelder, red.) zitten een schorsing uit en het is nog maar de vraag of Jaouad Chraou kan spelen vanwege een blessure die hij dinsdag op de training opliep.”

Extra trainingsavond
Ruijsch moet zijn nieuwe taak als oefenmeester in Zaltbommel combineren met het trainerschap van zondagclub Gemert. De selectie van Nivo Sparta zal vanwege deze combinatie op andere dagen moeten gaan trainen. De vraag is in hoeverre spelers met het oog op andere verplichtingen hieraan tegemoet kunnen komen.

Bovendien wil Ruijsch tot het einde van de competitie, en daarna mogelijk in de nacompetitie, een extra trainingsavond inlassen. “Er is nog een hoop werk aan de winkel.”

De komende weken gaat Nivo Sparta op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. “De spoeling is dun”, zegt Ruijsch, “maar dat geeft ook aan hoe puur we in het geval van Schuermans hebben gehandeld. We hadden gewoon geen plan B achter de hand.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden