Punten tellen keihard in derby tussen VVAC en Groot-Ammers

Nieuws 4 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - SteDoCo, Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam vervolgen zaterdag hun jacht op de periodetitel.

Hoofdklasser SteDoCo doet dat bij middenmoter XerxesDZB. Na de halve misstap tegen Kloetinge is het voor de Hoornaarse club zaak de winnende draad weer op te pakken.

1C
De nederlagen van Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam van afgelopen zaterdag hebben in de periodestand geen grote gevolgen gehad. Beide clubs hebben volop kans op de derde periode. Nieuw-Lekkerland speelt uit tegen Klundert, Alblasserdam treft op verplaatsing Pelikaan.

Drechtstreek heeft nog vier wedstrijden om zich aan directe degradatie te ontworstelen. In de derby tegen Sliedrecht zal dat niet meevallen, aangezien de Baggerdorpers op de derde plaats azen. De Zwerver-Zaamslag is een rechtstreekse degradatieclash. De Kinderdijkers zijn na de driepunter bij Alblasserdam in the mood en zullen er alles aan doen de punten op De Schans te houden.

2F
Sv Meerkerk heeft nog een piepkleine kans op de derde periode. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt; winst op hekkensluiter GVV'63 kan die kansen alleen maar vergroten. SVW zal op eigen veld mogelijkheden zien tegen het kwakkelende Rijswijkse Boys, terwijl GJS wellicht kan profiteren van het feit dat er voor Tricht -dat een nacompetieticket al op zak heeft- niks meer op het spel staat. Hardinxveld zal proberen de huid bij koploper FC Lienden zo duur mogelijk te verkopen.

3C
VVAC - Groot-Ammers is als derby sowieso een wedstrijd op zich, maar ditmaal staat de druk er extra op. VVAC kan de geelzwarten bij de strijd om de gevaarlijke dertiende plaats betrekken, maar dan moet er wel gewonnen worden. Helder is dat Groot-Ammers het zover niet wil laten komen. Op De Put wordt om 17:00 uur afgetrapt.

Ameide zal willen klimmen op de ranglijst, aangezien rodelantaarndrager DFC de tegenstander is. Bij een Termeise zege staat Dordtse degradatie zo goed als vast. De Alblas en Peursum zijn ook nog allerminst zorgenvrij. Beide clubs hebben een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Herovina (dat voor de derde periode gaat) en ZBC'97 op het programma.

De topper in 3C is Papendrecht tegen GSC/ODS. Bij een Papendrechtse zege op de runner-up is het kampioenschap binnen handbereik.

3D
In 3D mag koploper Unitas zich niet verslikken in Heukelum, dat echter wel eens een kat in het nauw zou kunnen zijn die rare sprongen maakt. Oppassen dus voor Unitas.

4C
Alle ogen in 4C zijn natuurlijk gericht op de topper tussen Asperen en Streefkerk. Winst brengt Streefkerk weer naast de koploper, die bovendien een zwaar resterend programma heeft. Beide clubs zijn aan een uitstekend seizoen bezig; Asperen is zelfs nog zonder nederlaag.

Schelluinen en HSSC'61 loeren met een schuin oog nog naar de nacompetitie. Dan mogen eigenlijk geen fouten meer worden gemaakt. De uitbeurt bij Vuren moet voor HSSC'61 te doen zijn, de klus van Schelluinen bij Dubbeldam is op papier een stuk zwaarder. ASV Arkel zal naar verwachting niet zoveel moeite hebben met Lekvogels en SV Noordeloos hoopt tegen Raptim eindelijk weer eens op een overwinning.

Zondag
Zondagtweedeklasser Unitas houdt tegen RCS de punten normaliter op Molenvliet. Stadgenoot Raptim is het aan haar stand verplicht hekkensluiter Heerewaarden te verslaan.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden