Punten keihard nodig voor Nivo Sparta, GVV’63 en Alem

Nieuws 94 keer gelezen

BOMMELERWAARD – Nivo Sparta, GVV’63 en Alem spelen tot het competitieslot wekelijks een finale om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Vooral het duel Alem-Maliskamp is cruciaal.

Nivo Sparta heeft nog vier duels om te ontsnappen aan de tweede degradatie in twee jaar. De ploeg is dit kalenderjaar nog zonder overwinning. De slechte reeks heeft de Zaltbommelnaren naar de voorlaatste plaats in de eerste klasse A gebracht. Zaterdag gaat de geplaagde formatie -zonder de op de keien gezette trainer Ronald Schuermans- op bezoek bij middenmoter Eemdijk. Het duel eindigde in Zaltbommel in 2-2. Twee concurrenten in de strijd om degradatie – CSW en Almkerk – spelen zaterdag tegen elkaar.

Roda Boys
Roda Boys is na de 2-2 van afgelopen zaterdag tegen WNC achterop geraakt in de strijd om het kampioenschap. De wedstrijd van komend weekend uit bij Altena is op papier een eenvoudige, maar de Aalstenaren hebben momenteel niet de vorm om laagvliegers in de tweede klasse met gemak opzij te zetten. Op de bank zit opnieuw Karel Bauman die na het ontslag van Gerrie Schaap werd overgehaald om Roda Boys tot het einde van het seizoen te trainen. Concurrent FC Lienden, dat zaterdag op Roda Boys uitliep, speelt thuis tegen de ploeg in vorm: Hardinxveld.

GVV’63
In dezelfde tweede klasse F gaat hekkensluiter GVV’63 op bezoek bij subtopper sv Meerkerk. Het elftal uit Gameren leek zaterdag nog even te kunnen stunten tegen FC Lienden, maar werd na een 1-0 voorsprong door de koploper ingehaald (1-2). Na Meerkerk wacht de ploeg van trainer John Laponder in het restant van de competitie de mindere goden uit 2F. Punten zijn keihard nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Well, Kerkwijk, Brakel
In de vierde klasse D zijn Well en Kerkwijk met elkaar verwikkeld in een strijd om de felbegeerde vierde plaats die recht geeft op nacompetitie. Well heeft de beste papieren, maar moet zaterdag op bezoek bij het lastige TEC. Kerkwijk, dat twee punten achterstand heeft en een duel meer heeft gespeeld, krijgt het als voorlaatst geklasseerde Nordea op bezoek. Brakel, de derde Bommelerwaardse vereniging in 4D, gaat op bezoek bij TSVV Merlijn. De roodwitten staan achter Well en Kerkwijk zesde. De vierde plaats is zo goed als onbereikbaar.

DSC
DSC gaat op bezoek bij niemand minder dan koploper RKDVC. Dat doet de Kerkdrielse derdeklasser in de wetenschap dat er zondag thuis tegen hekkensluiter VDB een wanprestatie werd geleverd; het duel eindigde in een beschamend 1-1 gelijkspel. Daardoor verloor DSC de eerste plaats in de derde periode op doelsaldo aan ODC.

Hurwenen, Alem, Jan van Arckel
Het al gedegradeerde Hurwenen krijgt in de zondag vierde klasse F voormalig koploper Vlijmense Boys op bezoek. Hurwenen baarde anderhalve week geleden opzien door eindelijk de eerste competitiezege te boeken tegen BZS, maar afgelopen zondag zette de ploeg van de vertrekkende trainer Piet van Lent de negatieve seizoenstrend door met een 2-0 nederlaag bij sc Elhout.

Alem krijgt een cruciaal duel voor de kiezen: thuis tegen mededegradatiekandidaat Maliskamp. Bij winst duikt Alem over Maliskamp en mogelijk ook over HHC’09 en BZS heen. In dat laatste geval staat Alem voor het eerst dit seizoen op een plek waarmee de ploeg zich handhaaft in 4F. Jan van Arckel probeert uit bij SCR uitzicht te houden op de vierde plaats. Afgelopen weekend zagen de Ammerzodenaren FC Engelen uitlopen.

Vijfde klasse
In de vijfde klasse zijn de Bommelerwaardse clubs zo goed als uitgevoetbald. Mogelijk dat Hedel, nu zesde, een plek stijgt na een overwinning op FC Drunen. Rossum speelt uit bij SCZ, RKVSC gaat naar middenmoter RKKSV en rode lantaarndrager Heerewaarden probeert de laatste plaats te ontvluchten. Daarvoor moet het zien te winnen van Raptim.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Yoerik van't Pad (links, bestuurslid technische zaken) en Marcel Akkerman bij het ondertekening van de overeenkomst.
Marcel Akkerman nieuwe hoofdtrainer van Heukelum, maar Fred de Groot maakt seizoen af 2 minuten geleden
Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 7 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 8 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 10 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 10 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 11 uur geleden