Old Firm voor De Zwerver onder hoogspanning

Nieuws 0 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - In het inhaalprogramma van zaterdag 29 maart springt één wedstrijd er absoluut uit: De Alblasserwaardse 'Old Firm' tussen De Zwerver en Nieuw-Lekkerland.

Vooral voor de Kinderdijkers staat er veel (extra) druk op de derby. Immers, De Zwerver is inmiddels hekkensluiter en zal alle zeilen moeten bijzetten om directe degradatie uit de 1e klasse C te ontlopen. De thuisploeg treft echter een Nieuw-Lekkerland in vorm en kan de borst dus flink natmaken. Het zal ongetwijfeld druk worden op De Schans, waar om 15:00 uur wordt afgetrapt.

Sliedrecht ontvangt Rijsoord en moet winnen om de derde plaats te verstevigen. Alblasserdam speelt het laatste kwartier van de gestaakte wedstrijd tegen Klundert uit. De oranjehemden staan met 2-1 voor en hervatten het duel met een strafschop.

2F
Om uit de problemen te blijven zal tweedeklasser GJS azen op een zege bij Rijswijkse Boys. De Brabanders kunnen echter nog periodekampioen worden -al hebben ze dat niet zelf in de hand- en zullen dus eveneens op en top gemotiveerd zijn. Hardinxveld kan een SC EVerstein verwachten dat knokt om weg te komen van de onderste twee plekken.

3C
3C-koploper Papendrecht treft een Groote Lindt dag nog in de race is voor de tweede periodetitel. De lijstaanvoerder is dus gewaarschuwd. Onderin zijn de ogen met name gericht op DFC-VVAC. Voor beide clubs geldt dat ze moeten winnen. Eén ding staat vooraf vast: VVAC zal vanwege schorsingen en afwezigen flink gehavend moeten aantreden. De Alblas gaat proberen de zeperd die het afgelopen zaterdag opliep in Dordrecht weg te poetsen tegen ASH. Herovina - Groot-Ammers is een middenmootduel, al zal Groot-Ammers graag nog wat punten willen pakken om vroegtijdig volledig zeker te kunnen zijn van handhaving.

3D
In 3D heeft koploper Unitas Wilhelmina'26 tot op drie punten zien naderen. Op Molenvliet kunnen de roodbroeken zich dus geen misstap permitteren tegen Good Luck.

4C
Haaften-Schelluinen is van in 4C van alle belang ontbloot. Al in een tamelijk vroeg stadium dus een wedstrijd om des keizers baard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden