WNC jaagt op plek in landelijke KNVB-beker

Nieuws 8 keer gelezen

REGIO LEERDAM – WNC is op jacht naar een plek in de landelijke KNVB-beker. Zaterdag komen de Waardenburgers in actie in de kwartfinale van de districtsbeker.

Een plaats in de halve finale geeft komend seizoen recht op deelname aan de landelijke KNVB-beker. Om dat te bereiken moet WNC, dat in een goede vorm verkeert, stunten. Zaterdag komt zondaghoofdklasser De Valk uit Valkenswaard op bezoek. Beide ploegen trappen om 17.00 uur af op sportpark De Korte Woerden.

Inhalen
Naast de beker staat er in de regio ook een inhaalprogramma op de rol. SC Everstein moet in de 2e klasse F bij Hardinxveld vol aan de bak om drie belangrijke punten binnen te kunnen slepen.  

Een klasse lager ontmoeten Herovina en Groot-Ammers elkaar in Herwijnen. Het wisselvallige Herovina kijkt op de ranglijst nog omlaag, maar kan bij winst zomaar een rol gaan spelen in de derde periode. ASH moet zich bij De Alblas verder van de onderste regionen kunnen wegspelen.

In 3D treffen Woudrichem en Heukelum elkaar. Beide ploegen verkeren niet in een denderende vorm. Heukelum heeft de punten hard nodig, maar bleef dit seizoen in uitwedstrijden telkens met lege handen.

Inspiratie
In de 4e klasse C pakte Haaften met een verrassend ruime 4-0 winst bij Lekvogels afgelopen weekend weer eens een driepunter. Wellicht inspireert deze zege de ploeg in de thuiswedstrijd tegen Schelluinen.

In de zondagse 3e klasse C heeft Beesd ook inspiratie nodig. De ploeg ontmoet op eigen veld directe concurrent RWB en strijdt wellicht om zijn laatste kans op handhaving. In enkele voorgaande als cruciaal betitelde wedstrijden gaven de mannen van Wim Bender niet thuis. Dat zal zondag anders moeten. 

Maarten van Hoogevest

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden