Nivo Sparta dient Almkerk te verschalken

Nieuws 455 keer gelezen

BOMMELERWAARD РVoor Nivo Sparta (eerste klasse A) wordt het zaterdag weer een belangrijke dag. Nummer voorlaatst Almkerk, dat twee punten minder in de knip heeft, komt op bezoek. Een echt degradatieduel dus. Voor de Zaltbommelnaren telt dan ook maar ̩̩n ding en dat is winnen, zodat de kloof tot de voorlaatste plaats uit groeit tot vijf punten.

In 2F gaat er veel aandacht uit naar runner up WNC. De ploeg uit Waardenburg is met een fantastische opmars bezig en dingt ineens mee voor een toppositie. In het thuisduel met GJS moet de opmars verder gestalte kunnen krijgen. Dat zal nog niet gemakkelijk zijn, want de Gorcummers leverden afgelopen zaterdag uitstekend werk af door Roda Boys de weg te versperren. WNC is dus gewaarschuwd. 

Roda Boys zelf krijgt visite van SC Everstein. Op papier een makkie maar ook hier geldt: een gewaarschuwd mens telt voor twee. GVV’63 bindt de strijd aan met Tricht en die tegenstander zal wel een maatje te groot zijn.

Sprint
In 3D is Zuilichem bezig met een sprint naar veiligheid. Om een verdere goede sprong te kunnen maken moet er afgerekend worden met ONI.

Kerkwijk-Brakel is een mooi affiche in 4D. Er staat prestige op het spel. Well krijgt thuis te maken met Willem II en bij winst kruipt het team van trainer Hans van Gameren wat dichter naar plaats twee toe.

Zondag
In 3C (zondag) lonkt DSC nog naar een plaats in de nacompetitie. Opponent Baardwijk moet dan wel drie punten ontfutseld worden.

Hurwenen wacht in 4F nog steeds op de eerste zege. Misschien dat het tegen Rhelico gaat lukken. Alem lijkt de smaak te pakken te hebben. Maar of die lijn thuis tegen GVV doorgezet kan worden is echter de vraag. Jan van Arckel aast op de vierde plaats die misschien recht geeft op een toetje, maar dan moet GVV wel de laatste periode in pikken. De Jantjes moeten dan zelf ook wel blijven winnen en dat moet zondag in de uitwedstrijd tegen HHC’09 dus ook.

In 5D treft Heerewaarden thuis Rossum en trekt Waalkanters/Opijnen naar Teisterbanders. Hedel ontvangt Wadenoijen en Ophemert ontmoet het dit seizoen aardig aan de weg timmerend RKVSC.

Marry Bouman

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden